„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 2 octombrie 2007

COUNTOMAT


E mai greu de înţeles de ce vizitatorii site-ului fac atît de puţine comentarii. Hai să zicem că sînt sfioşi. Se poate ca în asta să se amestece şi anumite inabilităţi tehnice. Am încercat un sondaj şi prin mail, şi pe grupul yahoo. Răspunsuri prea puţine ca să putem trage o concluzie serioasă în afara absenteismului masiv.

Puteam însă crede că site-ul nu este nici măcar vizitat. Dacă prin interactivitate n-am aflat mai nimic, am căutat atunci un mod obiectiv de a şti dacă site-ul este sau nu accesat.

Countomat (Countomat Free Webcounter And Webstatistics) este un site care oferă gratuit servicii de numărătoare a vizitatorilor şi statistici în legătură cu vizitarea site-urilor. Dacă îţi faci un cont şi te abonezi cu propriile site-uri poţi beneficia de aceste servicii. Trebuie numai să introduci pe site-ul tău un cod pe care îl primeşti prin email.

Găsiţi în banda dreaptă sus, chiar lîngă fluture, un text scris cu roşu: Imaginea de mai jos este un buton care apăsat vă trimite pe un site de contorizare a vizitatorilor. Sper să vă descurcaţi acolo. E o imagine foarte mică, un grafic cu cu coloane colorate, pe care trebuie să faceţi clic pentru a ajunge pe countomat.

De la data înscrierii, sîmbătă 22 septembrie, a trecut mai mult de o săptămînă şi putem vedea rezultatele. Pe prima pagină se găseşte totdeauna o comparaţie între situaţia de azi şi cea din ziua corespunzătoare de acum o săptămînă în ce priveşte numărul paginilor vizitate (clicuri pentru accesare pagini) şi numărul vizitatorilor unici. Iat-o pe cea de astăzi:

- 71 de clicuri pe 1.10 faţă de 120 pe 24.09, procentual mai puţin cu 40,83%

- 20 de vizitatori pe 1.10 faţă de 30 pe 24.09, procentual cu 33,33% mai puţin.

Din pagina următoare, Statistici, se pot accesa un număr impresionant de statistici diverse, multe însoţite de grafice. Cine e curios şi se pricepe le poate deschide şi urmări în detaliu.

Un mic rezumat, mereu prezent şi actualizat, arată aşa:

257 de vizitatori în circa 10 zile nu e rău deloc, mai ales că sînt vizitatori care accesează în medie 3 pagini. Nu dau bir cu fugiţii.

La pagina Istoria traficului există un tabel are poate fi deschis pe zile, luni, ani. Şi asociat lui un grafic cu coloane. Pe luna septembrie, graficul e următorul:

Coloanele cu maro sînt vizitatori din zilele de week-end, cu verde din zilele de lucru. Cu galben pagini accesate.

Există, printre alte multe pagini, una care înregistrează vizitatorii cu vizite repetate. În săptămîna din septembrie sînt:

· 186 care au intrat doar o dată

· 91 de 2 pînă la 5 ori

· 24 de 6 pînă la 10

· 13 de 11 pînă la 50

Grafic lucrurile arată aşa:

E un grafic al fidelităţii. Dacă cei 186 de vizitatori cu o singură vizită ar fi putut nimeri întîmplător, există 128 care au vizitat site-ul de mai multe ori, deci premeditat.

În acelaşi interval ne-au vizitat:

· 150 de vizitatori cu cetăţenie necunoscută

· 42 români

· 8 americani

· 4 japonezi

· cîte 3 francezi şi germani

· cîte 2 belgieni, italieni, moldoveni

· cîte unul din Suedia, Austria, Filipine, Polonia, Canada, India, Spania, Norvegia, Marea Britanie

Ca în graficul următor:

E o mare bucurie să vedem că site-ul are un trafic mulţumitor. Mai multe însă putem şti abia după măcar o lună, două.


Niciun comentariu: