Deschizînd pagina unui abonat de pe calaméo veţi găsi şi un mic dreptunghi verde care în care scrie green-o-meter şi un număr de trees. Cînd cursorul va ajunge deasupra lui, veţi primi informaţia: este vorba de cîţi copaci ai salvat publicînd elctronic şi nu pe hîrtie.
*
Sub titlul Calaméo din 11 octombrie 2008, găsiţi pe RK o prezentare la zi a situaţiei BIBLIOTECII ROMANIAN KUKAI. Merită să citiţi întîi postarea anterioară, unde sînt făcute mai multe consideraţii pe care nu le mai repet acum. De atunci totuşi, situaţia s-a schimbat şi numărul publicaţiilor a crescut. Pe secţiuni lucrurile stau astăzi aşa:
PLACHETE DE AUTOR
1. Corneliu Traian Atanasiu - GRADINA JAPONEZA
2. Dan Norea - UMOR IN 17 SILABE
3. Jules Cohn Botea - REVERBERATII
4. Livia Ciupav - PRINTRE ANOTIMPURI
5. Laura Vaceanu - FATA-N FATA DOI COCORI
6. Mara Paraschiv - RESPIRATIA TRUPULUI
7. Manuela Miga - 99 EXERCITII DE HAIKU
9. Manuela Miga - NUD CU ANTURIUM
10. Maria Tirenescu - PRIMĂVARA
11. Monica Trif - SUNET DE FLAUT
12. Serban Codrin DINCOLO DE TACERE
13. Serban Codrin INTRE PATRU ANOTIMPURI
14. Vali Iancu si Dumitru Rosu - HAIGA
ANTOLOGII
2. LUNA IN TANDARI - antologie de haiku
3. PRIMELE VIZIUNI I - antologia concursului Ad Visum 2005
4. PRIMELE VIZIUNI II - antologia concursului Ad Visum 2006
5. SCOICI DE MARE - antologie de haiku
6. STALPI DE FELINAR - o antologie sezonala de poezie zen intocmita de Serban Codrin
7. SURASUL CRIZANTEMEI - antologie de haiku
8. UMBRE IN LUMINA - antologie de haibun
CARŢI ŞI AUTORI
TABELE, GRAFICE CONCURSURI
1. 2007-2008 participare, fluctuatie, fidelitate
2. PARTICIPANTII LA ROMANIAN KUKAI 2007-2008
3. PREMIATII CONCURSULUI ROMANIAN KUKAI 2007-2008
4. The Results of International Haiku Contest “One Thousand Cranes”, Romania 2008
În total sînt deja 31 de publicaţii care însumează 1 304 pagini şi au fost vizionate de 2 666 ori. (Mai harnică decît mine, la publicaţiile în limba română, este însă Maria Tirenescu cu 36 de publicaţii şi 6 160 de vizionări.)
Scopul acestui proiect este de a avea adunată într-un loc, uşor şi comod de accesat, informaţia altfel extrem de dificil, dacă nu imposibil, de procurat. (O mărturie în acest sens găsiţi într-unul din interviurile noastre.) Sînt convins că persoanele care vor dori cu adevărat să înţeleagă ce înseamnă poezia niponă au acum de unde citi pentru a-şi face ucenicia.
Ultimele încercări din TABELE, GRAFICE CONCURSURI pun la îndemîna celor care doresc să cunoască şi bucătăria concursului RK formate mai sugestive pentru a aprecia impactul său asupra comunităţii celor interesaţi de haiku şi atraşi implicit de internet.
Programul CARŢI ŞI AUTORI are nevoie de contribuţia voastră expresă. Deocamdată este doar o schiţă care se va împlini pe măsură ce vom primi alte informaţii chiar de la voi. Dar va deveni o bază de date importantă care va măsura dimensiunile comunităţii şi realizările ei. În acelaşi timp, va servi poate şi la cunoaşterea şi înlesnirea comunicării între membrii ei.
Reiau îndemnul de a coopera şi voi la acest proiect. Puteţi să-mi trimiteţi fişiere cu textele publicate în antologiile pe care nu le-am colectat încă sau volume ale voastre, publicate sau nu anterior, care doriţi să fie cunoscute de toţi cei care accesează biblioteca.
Un comentariu:
Am mai descoperit o româncă pe calameo: Simina Silvia Şcladan. Este înscrisă pe romanianhaiku. Are două publicaţii.
Trimiteți un comentariu