„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

miercuri, 7 ianuarie 2009

Ioana Iacob


Am primit de la Laura Văceanu cîteva rînduri despre Ioana Iacob, membru al Societăţii de Haiku din Constanţa, care s-a stins de curînd şi a fost înmormîntată astăzi. A fost una din gazdele care ne întîmpinau totdeauna cu o desăvîrşită ospitalitate la întîlnirile constănţene. De-acum va fi alături de noi doar cu spiritul şi amintirea.


*


Ioana Iacob artist plastic, s-a născut la 19.06.1952, în Turcoaia, judeţul Tulcea. Absolventă a Liceului de Artă, (prof. Ion Mătăsăreanu, pictură) şi a Şcolii populare (prof. Miha Vătămanu, pictură); studii libere (pictor Valentin Donici); expoziţii de grup şi personale (1978-1999); 2000-2002 a fost prof. la Palatul copiilor. Expoziţii personale, de grup, locale, naţionale, internaţionale; diplome şi premii cu tablouri pe diverse teme: natura (flori, mare) sau de religie; lucrări ale elevilor („Nicolae Tonitza”, Palatul copiilor, Constanţa). Scrie haiku, şi a participat la organizarea Festivalului 2005 si a Congresului din 2007, cu expoziţii personale şi ale elevilor.


Miez de noapte -

puternic parfumul

florilor de tei


Midnight -

the powerful scent

of lime flowers





Coperta cărţii aparţine Ioanei


Niciun comentariu: