Faptul că ai o identitate, că eşti o persoană aparte despre care oricine poate afla informaţii semnificative şi consistente este deja o realitate pe internet. O căutare cu Google găseşte aproape pe oricine este o persoană mai mult sau mai puţin publică, despre care s-a scris în presa online. Găseşte relatări de evenimente, realizări, biografii, fotografii chiar dacă toate acestea nu sînt publicate de el.
Dacă însă eşti un ins care ai şi activitate pe anumite site-uri unde are conturi, căutarea le găseşte şi pe acestea şi le pune la dispoziţia curioşilor. Cînd acele conturi implică şi un profil pe care l-ai completat şi ai acceptat să fie făcut public, o parte din datele tale pot fi oricînd cunoscute de cei care doresc. Pe site-uri gazdă poţi găzdui fişiere diverse: texte, imagini, audio, video realizate de tine, care şi ele pot fi făcute, dacă doreşti, publice.
Dacă vrei însă să fii cunoscut după anume realizări care ţi se par reprezentative pentru tine poţi alege o semnătură electronică prin care trimiţi la la acel loc de pe internet unde se găseşte ceea ce te laudă.
Foloseşti o adresă email pentru corespondenţa curentă şi vrei să se ştie că tu administrezi un anume site, îţi faci o semnătură electronică ca cea de mai jos:
Corneliu Traian Atanasiu
ROMANIAN KUKAI
Sub semnătura ta, pui, ca mai sus, un link către site-ul respectiv sau faci link chiar din semnătură ca mai jos:
Poţi face însă acelaşi lucru (într-una din cele două variante) şi trimiţînd la o pagină a ta care se află undeva pe internet. Ai un volum publicat online, semnătura poate trimite către el:
Ai mai multe volume, le poţi semnala sub semnătură:
Manuele Miga
Ai o prezentare multimedia a unui haiku şi crezi că ea poate fi un mod plăcut de a sensibiliza pe ceilalţi la pasiunea ta, poţi face ca semnătura ta să trimită la pagina unde se află ea găzduită şi unde poate fi vizionată automat:
Prezentarea respectivă menţionează şi că poemul tău este unul care a primit un premiu la un concurs recent:
sau la unul de-a dreptul prestigios:
Ai cîştigat mai multe premii la diverse concursuri şi ai o pagină pe OGLINDIRI:
sau, după cum e cazul, mai multe:
Eduard Ţară (10 pagini)
Cum se procedează pe YAHOO MAIL classic:
- din bara din dreapta sus What's New? Mobile Mail Options alegeţi Options şi apoi cu săgeata-n jos Mail Options
- în meniul din stînga alegeţi pagina Signature
- în caseta deschisă pentru text vă scrieţi numele (şi, dacă vreţi, sub el numele volumului)
- selectaţi partea de text care vreţi să devină link (după caz, semnătura sau titlul volumului)
- apăsaţi butonul albăstrui pentru link (cred că acolo sînt două verigi de lanţ)
- introduceţi în caseta respectivă linkul (pe care de obicei îl copiaţi din bara de adrese a paginii deschise pe net)
- apăsaţi ok
- şi bifaţi opţiunea Show a signature on all outgoing messages pentru ca semnătura să apară automat sub toate mesajele pe care le expediaţi.
Dacă nu aveţi o pagină la care să trimiteţi, înseamnă că aţi neglijat prea mult acest lucru şi e vremea să vă faceţi. BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI aşteaptă volumele voastre. Şi concursul de debut va fi una din ocaziile cele mai bune ca să figuraţi semnificativ pe internet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu