Cînd cauţi, pînă la urmă găseşti. Tot căutînd site-uri unde prezentările să poată fi vizionate online, pînă la urmă, l-am găsit şi pe cel mai avantajos.
*
Primul, găsit de mine, unde prezentările pot fi vizionate direct pe site-ul gazdă, este power-point.ro. Ca să îţi încarci propriile prezentări pe el, nu e nevoie să-ţi faci un cont. Dar ele trebuie să fie validate şi convertite de administrator, ceea ce implică o aşteptare de o săptămînă, două.
Imediat ce apar, stau circa o săptămînă pe pagina principală ca noutăţi. Apoi intră în fondul de peste o mie care nu mai pot fi accesate decît prin intermediul categoriilor (declarate de cei care le introduc). Pe ale mele le-am încadrat la o categorie foarte generală: Artă, Pictură şi Muzică. Nu există o listă de autori, ceea ce face grea căutarea (mai ales dacă nu ştii sau ai uitat titlul prezentării).
Cu clic pe linkul unei prezentări, ea se încarcă şi apoi rulează singură (dacă e bine făcută şi trece automat de la un slide la altlul). Avantajul este pentru ageamiii care nu sînt în stare să o descarce pe compul lor sau n-au instalat Power Point ca să o vizioneze.
Dacă le accesaţi din lista unei categorii, atunci faceţi clic pe imagine şi în pagina nouă încă o dată clic pe imagine sau dacă în locul imaginii a apărut ceva publicitar, pe butonul vezi de lîngă download. Cele care figurează deja acolo sînt:
Ioan Marinescu-Puiu PÎNĂ LA CAPĂT
Sonia Cristina Coman DE NICĂIERI
Iulian Dămăcuş PÎNZA DE PĂIANJEN
*
Al doilea este SlideShare, pe care aveam cont mai de mult, dar constatasem că la vizionarea online, se prezintă doar o succesiune de slide-uri în care elementele sînt afişate grămadă unele peste altele, fără să se respecte „animaţia”, adică intrarea, mişcarea şi ieşirea elementelor. Revenind, am sesizat că totuşi acolo pot fi depozitate pps-uri care la descărcare pe compul personal nu-şi pierd caracteristicile. Vizionate pe site-ul gazdă, sînt amputate, dar rămîn valide pentru descărcare.
Ca să poţi avea prezentările tale acolo trebuie deci să-ţi faci un cont şi să le încarci pe site, putînd oricînd să schimbi titlul, să dai o descriere şi să le încadrezi la anumite taguri (etichete). După mărimea prezentării şi momentul zilei, convertirea şi apariţia pe site durează cîteva minute. Unul din avantaje este că toate publicaţiile tale sînt laolaltă în pagina ta şi cine vrea să le vadă, poate să le caute uşor şi să aleagă ce doreşte. De asemenea, există butoane care modifică ordinea listei după data publicării, numărul vizionărilor, al descărcărilor şi al alegerii ca favorite.
Aici am publicat toate cele 25 de prezentări făcute pînă acum, cu două taguri, după limba în care sînt scrise textele: romanian şi english. În banda laterală de pe ROMANIAN KUKAI, există o bară (widget) intitulată HAIKU-PPS, cu ajutorul căreia se poate ajunge pe slideshare şi se pot descărca prezentările.
*
În fine, site-ul cel mai avantajos este: authorSTREAM. Făcîndu-ţi un cont, poţi avea pagina ta şi poţi publica prezentări şi alte documente.
Prezentările publicate pot fi vizionate pe site, pot fi descărcate pe compul personal şi pot fi convertite chiar acolo în fişiere video (care pot fi publicate pe You Tube). Şi aici, am publicat toate cele 25 de prezentări făcute pînră în prezent. La vizionarea online există unele distorsiuni, dar, în mare, sînt acceptabile.
Şi pentru ele puteţi găsi în banda laterală a RK o bară, My Presentations on authorsSTREAM, care vă trimite pe site, unde prezentările pot fi vizionate sau descărcate. Cel mai bine e să folosiţi butonul de jos: See all. Site-ul oferă şi posibilitatea de a copia un cod (embed – încastrare) cu ajutorul căruia puteţi pune prezentarea, cu o încadrare personalizată, pe blogul vostru sau în alte pagini web aşa cum vedeţi mai jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu