„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 28 ianuarie 2008

Expoziţie de fotohaiku - Jules Cohn Botea

Ne face plăcere să vă anunţăm primul eveniment al începutului de an: între 11 şi 24 februarie, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, domnul Jules Cohn Botea prezintă o expoziţie personală de haishin şi fotohaiku.

Medic specialist, absolvent al Facultăţii de Pediatrie a IMF Bucureşti, Jules Cohn Botea este membru al Societăţii medicilor scriitori şi publicişti din România, al Societăţii Române de Haiku şi al Clubului de artă fotografică a medicilor.

Preocupat de literatură, a scris piese pentru teatru de păpuşi puse în scenă la teatrul de păpuşi “Pastiluţă” de la spitalul V. Gomoiu, care s-a bucurat peste 15 ani de spectacole desfăşurate în spitale, grădiniţe şi şcoli, primind numeroase premii la concursuri. Textele au fost adunate în volumul Hai la teatru.

A scris de asemenea teatru scurt, piesele fiind adunate în două volume Puf de păpădie (2000) şi Doi într-o barcă (2001). Cinci dintre piese, au fost puse în scenă de artişti amatori sau profesionişti,unele fiind premiate la concursuri de gen.

Publică primul fotohaiku în 1995. În 2000, publică primul volum de haiku Licurici ai gîndurilor mele, iar în 2001 volumul Imagini în boabe de rouă, în care sînt alăturate fotohaiku-uri şi poeme tanka. Volumul din 2003, Reverberaţii, cuprinde poeme haiku şi tanka comentate. Într-un volum colectiv din 2006, Lumina din oglindă (scris împreună cu Cornelia Atanasiu şi Vasile Moldovan), publică un eseu despre senryu.

A primit premiul Orion pentru cel mai bun senryu al anului 1997, premiul trei la concursul de haiku Slobozia 1998, premiul trei la concursul Ad Visum, Vişeul de sus, 2004, menţiune de onoare la concursul Mainichi din Japonia ediţia a şaptea şi a noua, premiul întîi la ROMANIAN KUKAI, iulie 2007.

Niciun comentariu: