„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 17 februarie 2009

Cîteva concursuri de haiku din lumea largă


Din cînd în cînd, primesc informaţii despre concursuri desfăşurate în alte locuri. Lista celor de mai jos mi-a fost trimisă de Laura Văceanu, iar traducerea aparţine Gabrielei Marcian. La unele din concursuri data de înscriere a expirat, dar puteţi accesa site-urile respective pentru a vedea rezultatele şi a încerca să le semanalaţi pe cele ale românilor pe noul nostru site Prezenţe româneşti.


*


Premiul J. Franklin DewPremii în bani totalizând 100 $US pentru o serie de 3–4 haiku-uri pe o singură temă. Câştigătorii anunţaţi pe 22 Aprilie şi publicaţi pe website-ul Societăţii Poeţilor din Virginia.


Închiderea: 19 Ianuarie data poştei

Costul: 4 $US/poem. Fără intrări prin e-mail.


Detalii complete din website (categoria 12)

http://www.poetrysocietyofvirginia.org/sys-tmpl/adultpoetrycontest2009/


Premiul Lyman HaikuPremii în bani totalizând 50$US. Limita este un poem. Câştigătorul va primi o copie a Pinesong (cântecul pinului) şi va fi invitat să citeasca la întâlnirea Societăţii Poeţilor din Carolina de Nord în ziua decernării premiilor.Câştigatorul va fi notificat în luna Aprilie.


Închiderea: 20 Ianuarie

Costul: Gratuit pentru membrii Societăţii Poeţilor din Carolina de Nord, alminteri 3$USD/poem.


Detalii complete din website.

http://www.sleepycreek.org/poetry/submissionsadult.htm


Concursul Kikakuza HaibunKikakuza este un grup de poeţi haikai (versuri legate), înfiinţat în 2005 în onoarea lui Kikaku (1661 – 1797), celebru discipol a lui Basho. Concursul va fi jurizat de Nobuyuki Yuasa si Stephen Henry Gill şi rezultatele anunţate în Buletinul Kikakuza şi pe pagina sa de site. Există o limita de 30 de alinate la intrări ( şi 80 de spaţii per aliniat!) cu cel puţin un haiku inclus.


Închiderea: 31 Ianuarie

Costul: Gratuit pentru cei ce trăiesc în afara Japoniei.


Trimiteţi intrările la Kikakuza (c/-Kifuu Futagami) 117 – 1 Nagoki, Hadano – shi, Kanagawa – ken, Japan 257 – 0024.


Detalii complete din website.

http://www.sleepycreek.org/poetry/submissionsadult.htm


Decernarea memorială haiku Anita Sadler WeissPremii în bani totalizând 300 $USD. Limita este 15 haiku. Câştigătorii vor fi numiţi în Aprilie şi poemele publicate în Libelula publicaţia Poeţilor de Haiku din central Maryland.


Închiderea: 31 Ianuarie.

Costul: 1 $US/poem.


Detalii suplimentare din website. Câştigătorii şi comentariile juriului, tot aici.

http://www.cathydrinkwaterbetter.com/files/2009_Guidelines.doc


Antologia bienală de haibun a Societăţii Britanice de haiku.


Intrările trebuie să fie între 100 şi 200 de cuvinte, încluzând haiku. Intrările pe discuri (diskette sau CD-uri, în format Word) sunt preferate. Se anticipează că antologia va fi publicată de Crăciunul 2009. Toţi acei cărora lucrările sunt incluse vor primi o copie a antologiei.


Închiderea: 1 Februarie

Costul : 6 Lire/ 12 $US pentru fiecare haibun.


Detalii complete din website.

http://www.haikusoc.ndo.co.uk/


Competiţia MoonsetCategorii separate pentru: haiku, senryu, tanka, renku, haibun şi haiga. Premiile pentru abonamente la moonset. Câştigătorii notificaţi la 1 Martie, şi rezultatele publicate în ediţia (de nord) primavară/ vară.


Închiderea: 1 Februarie

Costul: 2$US/ poem


Detalii complete pe website unde puteţi plăti online şi intra prin poşta electronică.

http://www.moonset-newspaper.com/contests.html


Concursul Haiku PinewoodPremii în bani totalizând 175$US. Câştigătorii vor fi publicaţi în ediţia de aprilie a Wisteria.

Limita este 3. Fără intrări prin e-mail.


Închiderea: 14 Februarie

Costuri: 2$US/poem sau 3 poeme pentru 5$US.


Detalii complete din website.

http://pinewoodhaiku.blogspot.com/


Decernarea Betty DrevniokPremii în bani totalizând 175 $C. Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna Mai cu cel mult 11 poeme publicate în foaia Haiku Canada şi distribuită cu antologia Canada Haiku.


Închiderea: 14 Februarie (data poştei)

Costul: 5$C (în Canada)/5$US (în afara Canadei) de la 3 haiku.


Pentru o copie a unei foi mari cu haiku-ul câştigător include o mărime business SAE şi 1 $US pentru cheltuieli poştale. Detalii complete din website.

http://www.haikucanada.org/


Concursul Ito Oi Ocha New HaikuPremii în bani (yeni), produse din ceai verde şi includere într-o antologie. Haiku-ul câştigător va aparea în ambalajul produsului Oi Ocha din august; rezultatele anunţate în Iulie. Intraţii sunt încurajaţi “să se exprime liber”. Limita este 6 hailu.


Închiderea: 28 Februarie

Cost: gratuit. Via mail pe website.


Detalii complete acolo.

https://www.itoen.co.jp/new-haiku/en/rules_regulations/index.html


Concursul Free XpreSion haikuPremiul în bani pentru cel mai bun haiku este de 100$A; o foaie cu 4 haiku este considerate o intrare. Câştigătorii vor fi publicaţi în Free XpreSion. Nici un nume sau date de contact să apară cu poemele, doar forma de intrare.


Închiderea: 28 Februarie.

Costul: 5 $A/ foaie cu 4 haiku: 25 $A/ 6 foi.


Pentru detalii complete, forma de intrare şi instrucţiuni şi cum să plătiţi onorariul de intrare din afara Australiei, trimiteţi e-mail editorului Peter Pike sau scrieţi la PO Box 4, West Hoxton, NSW 2171, Australia.

https://login.yahoo.com/config/login_verify2?.intl=us&.src=ym&.done=http%3a%2f%2fus.mc526.mail.yahoo.com%2fmc%2fcompose%3fto%3dfrexprsn%40tpg.com.au


Premierea Haiku Jack StammPremii în bani totalizând 175$A cu o antologie de competiţie ( o copie gratuita pentru fiecare autor selecţionat). Rezultatele vor fi publicate în ediţia din luna iunie, şi antologia în luna August. Haiku nu trebuie sa fi fost publicate pe internet.


Închiderea: 1 Martie.

Costul : 10$A ( pentru cei din Australia)/ 12$A (pentru Noua Zealandă la cursul valutar din Australia)/ 10$A pentru fiecare foaie cu 3 haiku.


Detalii complete din website.

http://www.haikuoz.org/2008/12/tenth_annual_paper_wasp_jack_s.html#more


Premierea Memorială Robert Spiess


Premii în bani totalizând 175 $US şi copiiale cărţilor lui Bob. Limita este 5 haiku pe tema de presupuneri (speculaţii). Intrările câştigătoare vor fi publicate în ediţia de vară a Haiku Modern si publicate pe website.


Închiderea: 13 Martie.

Costul: 1 $US/poem.


Detalii complete din website.

http://www.modernhaiku.org/issue39-3/spiessawards2009.html


Festivalul UkiaHaikuUn festival annual dedicat haiku-ului din Ukiah, California. Sunt 2 categorii de interes pentru intraţii din străinătate: Haiku Traditional (5-7-5), Haiku Contemporan adult (formă liberă). Limita 3 poeme per intrare per categorie. Premierea va fi prezentată la festivalul din 29 Aprilie.


Închiderea : 17 Martie (data poştei)

Costul : Haiku tradiţional – gratuit, Contemporan – 5 $US /haiku sau 10$US/ 2-3 haiku.


Detalii complete din website.

http://www.ukiahaiku.org/haiku-guidelines.html


Concursul Festivalului de Poezie haiku Robert FrostPremii în bani totalizând 175 $US. Limita este 3 poeme, doar 3 aliniate – haiku.


Închiderea: 23 Martie (data poştei).

Costul: 10 $US/ 3 haiku.


Detalii complete din website.

http://www.ukiahaiku.org/haiku-guidelines.html


Concursul ediţiei adevărata viţă de viePremii în bani totalizând 20 $US, plus 20 de copii a ediţiei. Trimite-ţi 8-12 haiku/ senryu pe tema verii ( poemele publicate în prealabil sunt acceptate). Ediţia va fi disponibilă din Iunie. Fără intrări pe e-mail.


Închiderea : 30 Martie.

Costul: gratuit.


Detalii complete din website.

http://www.ukiahaiku.org/haiku-guidelines.html


Concursul revistei HaikuLimita este de 6 haiku. Rezultatele vor fi în ediţia (de nord) primavară/ vară a revistei Haiku şi câştigătorii şi alţi participanţi vor fi selectaţi într-o antologie.


Închiderea : 31 Martie.

Costul : gratuit


Detalii complete din website.

http://www.agonia.net/index.php/press/1811523/index.html


Premierea cartea memoriale de merit Mildred KantermanPentru excelenţă în publicaţii : haiku, traduceri şi critică. Premii totalizând 650 $US. O listă a câştigătorilor va fi publicată în Fropond şi HSA website. Cărţile trebuie să fi fost publicate în 2008 şi să conţină în mod clar 2008 ©. Un autor poate să înscrie mai mult decât un titlu.


Închiderea: 31 Martie.

Costul: gratuit


Detalii complete din website.

http://www.hsa-haiku.org/hsa-contests.htm#meritbook


Concursul Kaji Aso StudioPentru haiku, senryu, tanka, haiga şi haibun “concis”. Premii în bani totalizând 450 $US, şi în plus Premiul memorial Elisabeth Searle Lamb ţn valoare de 50 $US. Primele 13 poeme vor fi publicate în Dasoku.


Închiderea :15 Aprilie (data poştei).

Costul: 2 $US/ 2 cupoane internaţionale de răspuns per poem. Este de asemenea posibil să intraţi prin text – mesaj.


Detalii complete din website.

http://www.kajiasostudio.com/webroot/haiku_contest2006.cfm


Concursul Calendarului Haiku Snaposhot PressPremii în bani totalizând 300£. Douăsprezece haiku-uri vor fi alese lunar ca şi căştigătoare lunare ; 40 vor fi runners–up. Toate vor fi publicate. Haiku va trebui să includă un cuvânt sezonier sau activitate. Rezultatele vor fi anunţate până în 30 Iunie.


Închiderea: 30 Aprilie

Costul: 2.50 £/ 5 $US haiku, 5 £/ 10 $US/3 haiku, 10 £/ 20 $US până la 10 haiku.


Detalii complete (incluzând sfaturi pentru cuvântul sezonier, cum să atribuiţi lunile şi să vedeţi câştigătorii din trecut) din website.

http://www.snapshotpress.co.uk/haiku_competition_details.htm#calendar_compUn comentariu:

Maria Tirenescu spunea...

E foarte bine că mai sunt şi alte anunţuri de concursuri. Eu le-am amintit numai pe cele care nu cereau taxă de participare. Problema este aceea că din oraşele mici nu se pot trimite dolari.

Cu prietenie, Maria