„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 3 februarie 2009

Autori şi cărţi la zi



Lista autorilor cuprinde 421 de nume care în majoritate aşteaptă ca rîndul lor să fie completat cu datele de naştere, reşedinţa, adresa email. Este posibil ca multe nume, chiar dacă au fost găsite prin reviste sau antologii, să fie doar înregistrarea unor contribuţii fulgurante, iar autorii respectivi să se fi intersectat cu această comunitate meteoric, fără să lase şi alte urme. Lista, odată făcută, va îndemna însă pe mulţi să o parcurgă şi, dacă se vor regăsi acolo, poate vor restabili legătura cu ceilalţi.


Toţi autorii care au datele de naştere completate se vor regăsi şi în listele lunare cu data naşterii care figurează la articolul HAIKU ANIVERSĂRI, precum şi în banda laterală unde se afişează doar lista celor născuţi în luna curentă. Oriunde, pot verifica şi pot sesiza dacă înregistrarea e sau nu corectă.

Volumele listate sînt acum:


· Antologii – 29

· Despre poezia niponă – 20

· Poeme haiku – 70

· Poeme tanka – 13

· Poeme într-un vers 15

· Poeme în lanţ – 11

· Haibun, poezie zen – 6

· Senryu – 2

· Haiga – 1


Secţiunile trebuie diversificate. Cînd primesc noutăţi sau lucruri care trebuie verificate şi corectate, le pun pe o listă de aşteptare cum este cea de mai jos:


De verificat şi introdus


· INTRE PATRU ANOTIMPURI de SERBAN CODRIN, Editura HAKU,Bucuresti,1994.

· ION CODRESCU (vreo trei sau patru,nu am titlurile lor la indemana,dar daca va fi nevoie ma uit in biblioteca

· cartile lui Vasiliu,

· Rosioru,multe aparute in colectia lui ION GABUDEAN

· RENKU(de Serban Codrin si de diferiti autori,in special RENGAY): SALCII VECHI SI NOI, VEDERE PRIN OGLINDA, PASARI EZOTERICE, O PATA PE ZID de Serban Codrin,volume antologate in MAREA TACERE

· gunsaku si poeme secventiale (Aici avem SCOICI FARA PERLE si MISSA REQUIEM de Serban Codrin,dar si alti autori)

Fişierul care există pe calaméo este actualizat cam o dată pe săptămînă. Modificările le fac întîi în fişierul word de pe compul meu şi apoi, ca să nu sufere alterări la conversia pe calaméo, le convertesc într-un fişier pdf şi abia apoi înlocuiesc pe calaméo versiunea veche cu cea nouă.



Niciun comentariu: