„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 1 noiembrie 2010

Felicitări în lanţ - NENGAJYOU


Cu câţiva ani în urmă, Pardee Gunter a introdus pe Shiki Kukai ideea unor felicitări în lanţ cu ocazia Anului Nou, felicitări care să cuprindă un haiku tematic. Anul acesta experienţa se repetă: până la data de 1 decembrie Jennie Townsend va întocmi o listă cu cei care doresc să participe la acest proiect minunat, cel târziu pe data de 3 demebrie toţi cei înscrişi vor primi lista cu participanţii, iar în perioada următoare ei vor expedia prin poştă felicitările. Deoarece pot fi câteva zeci de nume pe listă, se poate solicita crearea unei liste mai scurte, cuprinzând 15-20 de nume, pentru a evita costurile enorme.


Ideea vine de la japonezii tradiţionalişti, care îşi trimit felicitări în preajma Anului Nou, felicitări numite Nengajyou (ori nengajo). Oficiile poştale japoneze se pregătesc pentru acest eveniment, astfel încât livrările să se facă pe data de 1 ianuarie. Mulţi îşi crează propriile felicitări, cu imagini personalizate. Design-ul tipic cuprinde jyunishi (semnul zodiacal). 2011 este Anul Iepurelui. Undeva pe felicitare apare întotdeauna scris Akemashite Omedetou Gozaimasu (An Nou Fericit).


Cei interesaţi să participe la acest proiect trebuie să îi trimită până la data de 1 decembrie un mail personal lui Jennie pe adresa townsend56ster@gmail.com cuprinzând adresa de corespondenţă completă. Ca si subiect al mailului scrieti Nengajyou si mentionati daca doriti sa primiti o lista scurta sau lista completa.

După ce lista este “afişată”, trebuie să vă creaţi/cumpăraţi propriile felicitări Nengajyou, incluzând în ele haiku-ul original creat special pentru această ocazie de voi, şi să le expediaţi celor din listă.


Mailul original trimis de organizatori se află la adresa:


http://campaign.r20.constantcontact.com/render?llr=pvhtowdab&v=001bNaaDsMZRRe6bH-c1lDiaoDoy43dVqd3jbk1204HY3vb-pgq08iL0_XfdzBLK0SR7YUxrh4mHEA32A5AXcec2B4FyqSkS1-p1D3RqnZXFzGt2QzSymX5V667TFXVMJElhxF0FtjpXYADtiWXbMFXew%3D%3D


(a tradus pentru voi Patricia Lidia Cevei)



Niciun comentariu: