„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 10 septembrie 2007

Între program şi schiţă de proiect (I)

La o sută de postări, cifră jubiliară, am vrut să comit ceva în ton cu jubilarea. Întîmplarea a făcut însă ca tocmai atunci Gabriela Grosseck să mă anunţe că m-a nominalizat cu ocazia zilei mondiale a bloggerilor. Şi a reuşit astfel să mă deturneze de la intenţia de a face un fel de bilanţ al ceea ce am întreprins pînă acum pe acest site.

Încerc să revin acum. Dacă am fi fost o asociaţie cu statut de ONG ar fi fost musai să avem un program îndosariat, afişat şi parafat, plin de declaraţii pe cît de pompoase, poate tot pe atît de găunoase. Aşa, am pornit la drum doar cu o vagă schiţă de proiect care pe măsură ce înaintam cerea ajustări şi reproiectări urgente.

Spiritul întreprinzător este de multe ori suficient pentru a declanşa o suită de acţiuni care se dezvoltă telescopic una din alta. Ideea a fost simplă: doream un concurs online de haiku. Am fost tentat să încerc acest lucrul pe site-ul agonia.ro care mai făcuse un asemenea concurs cu vreo doi ani înainte. Norocul a fost că softul lor specializat în organizarea de concursuri nu mai funcţiona.

Între timp am participat cîteva luni la rînd la Shiki Monthly Kukai şi mi-a surîs felul în care era organizat concursul lor. Mi-am adus aminte ca aveam un blog, am încercat şi o variantă de blog dedicat haiku-ului şi apoi am sesizat că blogul poate fi partajat şi că are virtualităţi pe care nu le cunoşteam şi nici măcar bănuiam.

Mi-am găsit trei colaboratori, cei menţionaţi ca autori ai site-ului, cu care timp de o lună am discutat pentru a elabora un regulament şi la 1 aprilie, nu-i nici o păcăleală, am dat drumul concursului. Rezultatele de participare sînt cele consemnate în tabelul de mai jos:




Bilanţul va continua cu noi episoade încercînd să găsească repere pentru alte dezvoltări.

Niciun comentariu: