„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 18 septembrie 2007

Cine cu cine se mai vede


Simona, Florinel, Dan şi Elia

Concursul nostru face valuri şi pe alte site-uri. O parte dintre participanţi sînt cei care scriau haiku pe agonia şi europeea. Dar concursul i-a sedus şi pe cei care nu prea îndrăzneau pe acele site-uri. Florinel şi Simona au făcut-o cu un real succes.

Dan Norea e epigramist, dar s-a molipsit şi el şi participă deja la această etapă. Mai nou însă, a organizat şi o întîlnire zonală sud-estică: Constanţa şi Slobozia. Puteţi citi relatarea sa despre această întrunire postată pe europeea.

Ca să vă stimulez curiozitatea vă dau şi un mic fragment din textul lui Dan:

"
Dar nu numai astea au fost subiectele. Fiecare a vorbit câte ceva despre textele vechi, zgândărit de ceilalţi. Publicări de carte – insistenţe ca Elia să îşi publice poeziile pentru copii. Evenimente la zi de pe site-urile literare, presupuneri despre identitatea ultimelor clone apărute. Diferenţele şi apropierile între psihologie şi psihiatrie – specialitatea Eliei, care a fost colegă la medicină cu Simona. Religie şi influenţa pozitivă sau negativă a literaturii asupra cititorilor. Aici tot Elia a vorbit mai mult, e un om profund religios, spre deosebire de noi ceilalţi trei, care avem legături mai slabe cu religia şi aproape inexistente cu biserica. Am vorbit fiecare despre modalităţile preferate de a scrie. Elia e ciocârlie, se trezeşte devreme şi scrie în zori de zi. Eu sunt bufniţă, scriu mai bine noaptea înainte de culcare. Florinel scrie seara, dar neapărat întâi pe hârtie."


2 comentarii:

MCG spunea...

Trebuie sa fac o precizare in legatura cu montajul de Basho. Ar fi frumos, dupa parerea mea, sa sae precizeze si cine este autorul picturii. Este vorba de Hokusai iar compozuitia se cheama "Baiat pe muntele Fuji". Cred ca ar fi frumos ca acest lucru sa fie mentionat. As fi lasat acest comentariu acolo, dar nu exista aceasta optiune, asa ca l-am lasat aici. Multumesc.

Marian C Ghilea

Corneliu Traian Atanasiu spunea...

Mariane, am făcut adaosul necesar. Mulţumesc pentru colaborare.