„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

miercuri, 27 februarie 2008

MULŢUMIRI

Luni 25 februarie 2008, s-a împlinit un an de la inaugurarea blogului ROMANIAN KUKAI, prin postarea primului text. Prin acel prim text postat, îmi anunţam intenţia de a pregăti şi a organiza un concurs kukai şi, în acelaşi timp, solicitam colaborarea tuturor celor ce pot oferi sprijin pentru acest lucru. De atunci, lucrurile au evoluat, concursul a ajuns în faţa celei de a douăsprezecea etape, site-ul a devenit şi o publicaţie care însumează aproape 250 de postări din categoriile cele mai diverse, iar nevoile comunitatăţii ne-au determinat să lansăm şi alte site-uri, astfel încît ROMANIAN KUKAI a devenit o adevărată constelaţie.



Retrospecitva publicată în ianuarie trebuie completată cu gratitudinea pe care ţin să mi-o exprim faţă de toţi cei care au fost alături de această iniţiativă şi de acest efort timp de un an întreg. Unii au fost doar vizitatori, cititori sau participanţi la concurs, vreau să le mulţumesc pentru fidelitatea lor. Fără existenţa lor, chiar şi numai tăcută, comunitatea noastră n-ar fi crescut atît, încît totalul celor ce au participat măcar o dată la concurs să ajungă la 73 şi nici n-am înregistra o cifră zilnică de vizitatori pe ROMANIAN KUKAI între 73 şi 108 (ultima săptămînă pe Good Counter).

Mulţumiri speciale merită cei care au participat la toate concursurile noastre şi au primit pentru asta o diplomă de fidelitate: Chiţoveanu Victoria, Enăchescu Adina, Florică Dan, Iordache Anişoara, Pop Anghel, Tamaş Valeria, Tănase Mariana, Tirenescu Maria, Wurm Doina.

Pe parcursul anului, în diferite momente cînd am avut nevoie de ajutor, s-au găsit persoane care ne-au susţinut şi s-au oferit să ne sprijine. Pe fugă, amintesc de Călin Călin din Noua Zeelandă care ne-a făcut modelul de diplomă pentru concurs şi de Hermin Abramovitch care ne-a oferit o fotografie pentru titlul la OGLINDIRI. Dar acest gen de întrajutorare este o expresie a generozităţii celor ce activează pe internet – le mulţumesc celor doi şi, prin ei, tuturor celor pe care momentan i-am uitat.

De mare ajutor ne-au fost şi cei care ne-au determinat să lărgim constelaţia de site-uri pe care o folosim azi. Daniela Gugurel a fost cea care ne-a îndemnat să facem un grup yahoo, iar Flavia Muntean un forum pe care îl şi susţine şi care se va dezvolta pentru un concurs de comentarii (şi, cu siguranţă, urmînd pasiunea ei, fotografia, şi unul de haiga). Asemenea sugestii sînt extrem de fructuoase şi cei care le-au făcut merită toată recunoştinţa noastră.

Iniţiativa Valeriei Tamaş a fost şi ea un stimulent pentru însufleţirea grupului ROMANIAN HAIKU. Concursul săptămînal organizat de ea se dovedeşte plin de viaţă şi a reuşit să aducă în scurt timp noi membri în grup. Mulţumiri pentru felul modest în care îşi face treaba.

Le mulţumim celor care ne-au pus la dispoziţie articolele şi eseurile lor, contribuţii extrem de valoroase, pentru a le publica pe site: Şerban Codrin, Clelia Ifrim, Manulea Miga, Jules Cohn Botea. Pentru felul în care au comentat pe grupul yahoo le mulţumim lui Vasile Moldovan şi lui Dan Florică, ultimului în mod deosebit pentru modul în care a susţinut lunar un foarte apreciat serial de comentarii la cele mai bune dintre poemele prezente în concurs.

Mulţumim lui Petre Flueraşu pentru cele trei interviuri pe care ni le-a încredinţat spre publicare şi Angelei Baciu Moise pentreu cele două admirabile interviuri cu Şerban Codrin. Se cuvin mulţumri şi celor ce au suportat întrebările mele şi au răspuns cu graţie la ele: Gabriela Marcian, Cristina Rusu, Horia Ivăşcan, Eduard Ţară, Henriette Berge.

Interesante sînt şi mărturisirile făcute de Maria Tirenescu, Magdalena Dale, Loredana-Florentina Dănilă, Lucia Amarandei despre contactul lor cu haiku-ul şi evoluţia ulterioară. Merită recunoştinţa noastră pentru felul generos în care încurajează şi pe alţii să procedeze la fel.

În cele din urmă, dar totuşi cu precădere, le mulţumesc celor două colaboratoare permanente, Magdalena Dale şi Maria Tirenescu, cu care am împărţit o parte din sarcini şi care au fost astfel mereu alături de mine. Mulţumesc şi Cristinei Rusu care ne-a însoţit cu graţie o vreme în acest efort.

Niciun comentariu: