„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

duminică, 24 februarie 2008

cine vrea să înveţe limba japoneză

Pentru cei interesaţi Shogun Center ne comunică:


In cadrul Editurii Polirom, a fost publicata cartea "Limba japoneza. Simplu si eficient - CD" editia a IV-a, revazuta si adaugita, ce contine CD-ROM (realizat cu nativi japonezi) si o sectiune de Kanji pentru examenele de Noryoku Shiken.
Ref. Shogun Center website:
Ref. Editura Polirom website:
Aceasta carte este destinata deopotriva elevilor / studentilor si autodidactilor datorita aplicarii sistemului Duplex de predare/invatare a limbii japoneze.
Lucrarea contine elemente fundamentale de pronuntie, vocabular si gramatica.
In CD-ul audio sint prezentate textele, vocabularul si exercitiile din cadrul lectiilor, in lectura unor nativi japonezi, in vederea insusirii unei pronuntii corecte si autentice.

"Limba japoneza. Simplu si eficient - CD" editia a IV-a, revazuta si adaugita, cuprinde, de asemenea, o sectiune de Kanji pentru studiu si implicit pentru examenele de JLPT (Japanese Language Proficiency Test) - Noryoku Shiken.
Datorita faptului ca in Romania se sustin examenele de limba japoneza JLPT (Japanese Language Proficiency Test), am considerat util sa introducem aceasta sectiune, in care fiecare Kanji este prezentat cu:
- modurile de pronuntare On, respectiv kun;
- sensurile de baza;
- informatiile referitoare la radicalul traditional corespunzator, numarul de trasaturi, gradul de studiu si codul Kuten.
Sensurile fiecarui caracter sint ilustrate prin cuvinte compuse ce asigura exemple adecvate pentru fiecare sens.

Pentru a avea un acces rapid si eficient in cautarea si citirea caracterelor respective a fost alcatuit si un "Kanji Index", in care sint ordonate alfabetic ideogramele japoneze respective, dupa modul de pronuntare si pagina unde sint explicate.

Niciun comentariu: