„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 28 iunie 2010

A sasea intalnire pe 2010 a cercului de haiku, 26 iunie, ora 14.00 – 17.30, Ceainaria Serendipity, Bucuresti

Intalnirea a debutat cu un numar de 10 participanti, catre sfarsit ramanand insa doar 5. Participantii au fost urmatorii:

Livia Ciupav, Constanta Erca, Cristina Moldoveanu, Oprica Pădeanu cu nepoata dansei, Carmen, Anca Petcu, Angela Ciucu, Sorin Boc, Corneliu Atanasiu, Ioana Dinescu.



Evenimentul principal al acestei intalniri a fost lansarea volumului de debut al Liviei Ciupav: Calendar de ceapa. Cu ocazia prezentarii facuta de autoare propriului volum, am aflat si care este traditia calendarului de ceapa, instrument infailibil de prognoza meteo pentru cele 12 luni ale anului. Pentru cine vrea sa-l incerce, recomand sa ceara Liviei instructiunile de folosire. Eu una sunt decisa sa-l incerc cu proxima ocazie.

Dupa Livia a luat cuvantul Corneliu, prezentand realizarile Liviei, iar mai apoi fiecare dintre cei prezenti si-a spus parerea (poate ar fi mai corect sa spun: au adus laude) despre calitatea volumului. Amintesc ca in legatura cu lansarea au fost admirate si excelentele grafici, in mai multe variante, facute de Constanta pentru acest eveniment. Volumul Liviei, Calendar de ceapă, poate fi citit si online.

In continuare cei/cele care nu cunosteau expozitia (ca de ex. Livia, venita special de la Arad pentru lansare si pentru a-si vedea haiku-urile expuse) au vizitat-o, caci aceasta va fi stransa pe data de 1.07. S-a discutat despre soarta planselor care o compun. Corneliu a venit cu propunerea sa organizam si in alte orase aceasta expozitie. Asteptam de aceea propunerile voastre. De asemenea, s-a lansat ideea ca la anul sa urmeze a doua expozitie de grup de fotohaiku.

Urmatorul subiect discutat a fost sigla/logo-ul cercului nostru de haiku, si ma refer aici la toti cei stransi in jurul blogului RoKu. Constanta a venit cu niste variante concrete, iar spiritele s-au incins cand s-a pus in balanta versiunea scrisului pe orizontala fata de cea pe verticala. O (usoara) majoritate de 5 la 4 a inclinat balanta catre versiunea verticala, care insa urmeaza a fi definitivata, caci Sorin a venit si el cu idei si argumente interesante. In momentul cand se vor decide versiunile finaliste, le vom publica pe RoKu, supunandu-le unei dezbateri mai largi.

Un alt punct de discutie l-a constituit urmatorul numar al revistei RoKu. Preconizam sa apara in septembrie, deci termenul limita pentru trimiterea materialelor ar fi sfarsitul lui august. Ne-am bucura de contributiile tuturor celor care vor sa ni se alature.

Urmatoarea intalnire urmeaza sa aiba loc, din cauza concediilor, la inceputul lunii august.

Niciun comentariu: