„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

miercuri, 15 februarie 2012

Concursul de Haiku ASCUŢIND CREIONUL VERDE




(varianta în limba engleză poate fi găsită aici:


http://tinyurl.com/89b5n3y )


Concursul de Haiku

ASCUŢIND CREIONUL VERDE

organizat de Grupul Romanian Kukai


Pe 1 aprilie 2012, concursul lunar de haiku ROMANIAN KUKAI împlineşte 5 ani de când se desfăşoară online. Concursul se adresează doar celor care scriu în limba română. El a fost şi este un mijloc excelent de a face promoţie haiku-ului în aria vorbitorilor de limbă română. Totodată, prin activitatea pe care a declanşat-o în jurul lui, concursul a devenit o adevărată şcoală de haiku online, absolvită deja de o nouă generaţie de autori.

Experienţa câştigată în aceşti ani ne determină să lansăm şi un concurs în limba engleză, limba în care scriu astăzi cei mai mulţi autori de haiku din lume. O mare parte din participanţii la concursul nostru în limba română participă deja la concursurile internaţionale în limba engleză cu rezultate care ne bucură. Credem că e momentul să le dăm posibilitatea să se confrunte cu autorii din întreaga lume şi printr-un concurs organizat de noi. Concursul este unul aniversar, dar dorim şi sperăm să devină unul care să se desfăşoare an de an. Un concurs care, asemenea celor consacrate, să stimuleze creativitatea autorilor şi calitatea poemelor lor, să reprezinte un mijloc de cunoaştere reciprocă şi de îmbogăţire a experienţei tuturor.

Numele concursului este inspirat de unul din versurile unui cunoscut poem al Elenei Manta Ciubotariu: primăvară - / copilul ascute / creionul verde, premiat în 1995 la unul dintre concursurile internaţionale organizate în SUA.


Regulamentul concursului

1. La concurs pot participa persoane de orice vârstă şi de orice naţionalitate, exceptând membrii echipei de organizare.

2. Concursul este fără taxă.

3. Se vor prefera poeme originale, nepublicate în presa scrisă, în volume sau pe internet.
4. Se vor trimite două haikuuri în limba engleză. Autorii sunt rugaţi să trimită şi varianta poemelor în limba lor maternă.

5. Tema este liberă.

6. Poemele se vor trimite numai prin poşta electronică la adresa eduard_tara@yahoo.fr. La subiect se va scrie obligatoriu concurs haiku 2012. Mesajul propriu-zis trebuie să conţină poemele, urmate de datele personale ale concurentului (numele şi prenumele, adresa poştală completă, adresa de e-mail).

7. Data limită de expediere a poemelor este 15 martie 2012.

8. Secretarul concursului va copia şi transmite prin e-mail juriului lista poemelor primite, fără numele şi datele concurenţilor.

9. Juriul va aprecia originalitatea şi complexitatea poemelor în acord cu spiritul haikuului clasic.

10. Juriul va acorda un număr de trei premii şi, de asemenea, un număr de menţiuni care va fi decis ţinând cont de calitatea poemelor. Fiecare autor premiat va primi prin poştă din partea organizatorilor o diplomă şi antologia tipărită a concursului.

11. Premiile vor fi anunţate pe 1 aprilie 2012 pe site-ul Romanian Kukai http://romaniankukai.blogspot.com.

12. Poemele primite vor fi publicate într-o antologie a concursului care va fi disponibilă publicului larg pe site-ul Romanian Kukai http://romaniankukai.blogspot.com.

13. Autorii care trimit poeme pentru acest concurs îşi dau acordul ca poemele lor să fie publicate fără nicio pretenţie financiară în antologia concursului. Dreptul de autor revine poeţilor după publicarea acestei antologii.

14. Juriul va fi format din Corneliu Traian Atanasiu, fondatorul mişcării haiku online din România, Dan Doman şi Cezar Florin Ciobîcă.

Niciun comentariu: