„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

vineri, 25 februarie 2011

PATRU ANI DE LA LANSAREA ROMANIAN KUKAI


Pe 25 februarie 2007, pe ROMANIAN KUKAI, apărea prima postare care anunţa pregătirea unui concurs de haiku online. De atunci, numărul postărilor a ajuns la 755 şi concursul a încheiat recent cea de 47 etapă.


Desfăşurarea concursului, care a ajuns la ultima etapă la un număr record de 79 de participanţi (şi în cei aproape patru ani la 200 de participanţi diferiţi şi 2500 de participări în total), a dat la iveală faptul că unei comunităţi bine închegate a celor ce iubesc haiku-ul îi erau necesare o mulţime de oportunităţi pe care folosirea internetului le putea suplini.


Acestea au apărut treptat şi funcţionează pentru a asigura o bază de date care să fie oricînd la dispoziţia celor ce vor să se iniţieze, să înveţe, să se perfecţioneze şi, dacă doresc, să participe activ la dezvoltarea ei. Găsiţi mai jos cîteva linkuri către locurile unde pot fi accesate ele:


· GRUPUL ROMANIAN HAIKU

· BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI

· OGLINDIRI

· PREZENŢE ROMÂNEŞTI

· RAFTUL CU CĂRŢI

· CÎŞTIGĂTORII CONCURSULUI RK

· REVISTA RO KU


Astăzi, la împlinirea a patru ani de la lansarea acestui proiect, urez tuturor celor care participă la el mulţi ani în care să se bucure în continuare de ceea ce el le oferă. Şi, atît cît pot, să se implice în dezvoltarea lui.



Niciun comentariu: