„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 25 octombrie 2021

Adina Enăchescu ne-a părăsit

 


Comunitatea de haiku românesc Romanian Kukai își exprimă regretul pentru dispariția doamnei Adina Enăchescu în vara anului 2021, autoare de haiku, profesor de matematică, și o scriitoare deosebit de activă în lumea literară.  Născută la 25 august 1933 în Râmnicu-Vâlcea, a fost poet, prozator, publicist, membru al Societății Scriitorilor, precum și Diplomat al Facultății de Matematică.

 

La 85 de ani, publică La aniversare – carte bilanț, Editura Conphys, 2018, pe care o dedică oamenilor de cultură din țară și din lume. Menționează, în dedicație: "Am citit foarte mult, am scris 33 de cărți și sunt cuprinsă în peste 200 de antologii în țară și în lume. Am obținut peste 140 de premii, diplome, medalii, mențiuni și scrisori de felicitare." Doamna Enăchescu a fost mereu o prezența activă la toate concursurile de haiku din România, inclusiv cele organizate de Romanian Kukai, unde a obținut numeroase diplome.

 

În încheiere, un poem haiku cuprins în volumul La aniversare:

 

O clepsidră

golindu-se de nisip –

însăși viața mea


(Ana Drobot)

 

Niciun comentariu: