„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

sâmbătă, 28 martie 2009

GHICI CARE SÎNT CELE MAI BUNE POEME

Pe 18 februarie, cînd discutam rezultatele sondajului cu privire la introducerea juriului, am avansat ideea menţinerii votului participanţilor care ar putea folosi pentru a le orienta gustul acestora şi a-şi autoevalua capacitatea de a aprecia poemele din concurs în raport cu aprecierile juriului.

Am publicat pe calameo un fişier cu tabele în care am exemplificat cum s-ar putea face un calcul pentru a stabili o ierarhie a celor care au votat cel mai aproape de clasamentul final. Găsiţi acolo acum trei asemenea tabele: pentru luna ianuarie luînd ca bază de calcul clasamentul făcut pe baza votului participanţilor şi pentru lunile februarie şi martie luînd ca bază de calcul clasamentul neoficial al juriului. În prealabil este explicat modul în care s-a făcut calculul.

Din luna aprilie, juriul va deveni instanţa oficială şi va stabili rezultatele concursului. Clasamentul făcut de juriu nu va mai evalua toate poemele, ci va alege doar pe cele mai bune şi le va ierarhiza doar pe primele 6 locuri.

Tabelul voturilor va exista în continuare şi va stabili o ierarhie neoficială. Dar, raportînd voturile acordate de partcipanţi poemelor clasate în primele 6 locuri de juriu, vom întocmi , într-un concurs adiacent, GHICI CARE SÎNT CELE MAI BUNE POEME, un clasament al celor mai buni votanţi.


Niciun comentariu: