„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

duminică, 27 aprilie 2014

Harta autorilor de haikuÎn iulie 2008, am avut ideea de a face o listă a tuturor autorilor români de haiku și o alta a volumelor de poezie de sorginte niponă sau referitoare la poezia niponă scrise și publicate în limba română. Ele au fost publicate pe calaméo, în BRK cu titlul CĂRȚI ȘI AUTORI și corectate și adăugite de nenumărate ori de atunci. Dacă doriți să citiți, găsiți aici consemnate cîteva momente pe parcursul acestei evoluții: Cărți și autori,  Autori şi cărţi la zi, Autori şi cărţi - apăsăm pe acceleraţie.

 

Lista autorilor a urmărit să găsească și să ordoneze alfabetic pe cei care au publicat în revistele specializate de poezie niponă, în antologiile (mai corect spus volumele colective) editate din 1990 încoace sau pe cei care și-au publicat propriile volume. Am adăugat mereu nume noi, unele au fost corectate, iar la cei care am găsit și alte informații am notat și data nașterii, localitatea de reședință și o adresă email. Lista ne-a folosit, printre altele, pentru a întocmi o alta, afișată în banda laterală a RK, cu autorii care sînt aniversați în fiecare lună: Haiku aniversări.  

 

Întrucît fenomenul haiku online a devenit efervescent și totodată consistent în România, lista autorilor a fost suplimentată și cu cei care, chiar dacă nu au apărut în reviste pe suport de hîrtie, participă constant la concursurile ROMANIAN KUKAI (concurs lunar), Romanian Haiku (concurs săptămînal) sau la concursuri din afara țării. La ora actuală, lista cuprinde 625 de autori. Deoarece la marea majoritate, în afara numelor, nu am găsit și alte date acolo unde erau menționate numele, cunoaștem locul de reședință la mai puțin de jumătate din cei prezenți în listă.

 

Ne-am gîndit însă că, deocamdată, am putea stimula buna intenție de a se întîlni și cunoaște pentru cei care sînt, fără s-o știe încă din aceeași localitate sau județ. Pentru aceasta vă oferim o hartă a României împărțită pe județe. Făcînd clic pe oricare județ, va apărea sub hartă lista autorilor domiciliați în localități din acel județ. Sînt și cîteva județe, puține la număr, unde n-am identificat încă niciun autor și deci nu există nicio listă pentru ele.

 

Toată munca specializată de scriere în cod html, care conține 43 de pagini ascunse dar generatoare a ceea ce se vede atît de elegant în final, aparține Cristinei Oprea căreia îi mulțumesc atît în numele meu cît și în al vostru.

 

Cum e și firesc, începutul trebuie corectat și adăugit. Vă rog de aceea să căutați dacă numele vostru există, dacă sînteți localizat corect și dacă aveți acel minim de date în lista de pe calaméo. În caz contrar, vă rog să-mi semnalați orice eroare pe adresa soimana@yahoo.com pentru a face corecțiile sau adăugirile necesare.

 

Căutați deci aici: CĂRȚI ȘI AUTORI și aici HARTA (dacă pierdeți linkul îl puteți regăsi oricînd în bara de pagini de pe RK, imediat sub imaginea cu titlul blogului).

 

 

 

 

 


Niciun comentariu: