„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 11 noiembrie 2013

O creștere spectaculoasă



         Prezențe românești, înființat pe 1 aprilie 2009, este unul din blogurile Galaxiei RO KU care are ca scop stimularea activității comunității amatorilor de haiku din România și prin participarea la concursuri internaționale, prin prezența în publicații tipărite sau online din afară țării. Dacă OGLINDIRI, înființat pe 8 iunie 2007, încearcă să țină evidența premiilor și premiaților români la concursuri internaționale, Prezențele extind această înregistrare la orice participare în concursuri și reviste.

         Dacă în primii doi ani postările pe blog au fost în jur de 50, din 2011 s-au dublat. Ele arată nu doar numărul locurilor (fiecare cu cîte o postare) unde a fost atestată prezență un autori români ci și promptitudinea înregistrărilor făcute de autorii blogului. Unele pentru că ei urmăresc activitate site-urilor și concursurilor, altele pentru că participanții, cunoscînd deja rostul blogului, îi informează direct pe cei care postează.



         Graficul de mai sus arată și cum a crescut ratingul blogului între 2007 și 2013. Sînt înregistrate afișările lunare de pagină care au ajuns la un total de 38765.

         O altă inițiativă, pe care a avut-o Maria Tirenescu, înființarea blogului Concursuri internțaționale pe 1 ianuarie 2012, a sporit interesul autorilor printr-o informație promptă despre concursurile existente, date, premii și rezultate, linkuri. Urmarea a fost o creștere spectaculoasă a ratingului care a depășit pragul de 1500 de afișări de pagină, cu vîrfuri de peste 2000, așa cum se vede, mai în detaliu, în graficul anilor 2012 și 2013.



         La realizarea acestei informări permanente și prompte au participat cu postări pe Prezențe românești anul acesta Cezar-Florin Ciobîcă – 43 postări, Maria Tirenescu - 23 postări, Corneliu Traian Atanasiu – 22 postări.









Niciun comentariu: