„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 2 septembrie 2013

AL TREILEA CONCURS DE DEBUT ÎN VOLUM ORGANIZAT DE GRUPUL RO KU         Cu o mare întîrziere, volumul cîștigător al celui de al doilea concurs de debut din 2011, Caruselul anotimpurilor al lui Cezar Florin Ciobîcă, a apărut la Editura PIM. Mulțumim Cristinei Oprea pentru supravegherea tipăririi și expedierea volumelor. O mică prezentare o puteți citi pe Raftul cu cărți:


iar doritorii și-l pot procura prin intemediul librăriei RO KU:


         Este momentul să anunțăm cel de al treilea concurs de debut în volum pe care, conform tradiției, îl organizăm din doi în doi ani.

Motivaţia principală a concursurlui este aceea de a-i stimula pe cei care sînt pe punctul de a putea tipări primul lor volum. De a le întrerupe şovăiala, comoditatea, neglijenţa sau reticenţa cu care au tot amînat un gest atît de firesc. De aceea, el se adresează atît vechilor autori, cît şi celor care scriu haiku doar de puţină vreme, atraşi de concursurile noastre online.

Scopul secund este însă acela de a îmbogăţi BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI (BRK) cu volumele celor care nu s-au gîndit sau n-au îndrăznit încă să-şi adune, să-şi grupeze şi să-şi înşiruie poemele pentru a încropi un volum, deşi valoarea lor a fost confirmată prin rezultatele din concursuri şi poemele publicate în reviste sau antologii. Acest al doilea obiectiv este profitabil pentru întreaga comunitate a iubitorilor de haiku şi, mai ales, pentru cei care se apropie acum sau vor veni în continuare către poezia niponă. Ei vor găsi tot mai mulţi autori diferiţi şi valoroşi a căror lectură să le îndrume gustul.

A publica un volum pe hîrtie înseamnă un efort suplimentar pentru redactarea textelor, pentru a căuta o editură convenabilă şi poate un cost prea ridicat pentru un buget precar. Propunînd publicarea online, venim în întîmpinarea celor care au material pentru un volum şi vor să fie prezenţi cu el pe internet posibilitatea de a-l publica la un preţ modic şi cu eforturi minime. Publicarea online are şi avantajul că oricînd textele pot fi retuşate, volumul întreg revizuit şi înlocuit cu noua variantă. Ea poate fi astfel o operaţiune pilot în vederea publicării pe hîrtie.

Regulamentul
celui de al treilea concurs de debut în volum


1. Concursul de debut în volum este un concurs organizat şi finanţat de GRUPUL RO KU.

2. Pot participa la concurs toţi cei care nu au publicat un volum personal de haiku pe hîrtie, (chiar dacă au publicat alte genuri de poezie niponă în volume personale sau colective pe hîrtie, au publicat haiku în volume personale care cuprindeau și alte genuri literare sau au publicat o plachetă online în BRK).

3. Toţi participanţii vor beneficia cu această ocazie de publicarea volumului cu care intră în competiţie într-o secţiune specială a BRK, intitulată CONCURS DE DEBUT 2013.

4. Volumele prezentate pentru concurs trebuie să cuprindă un număr de 70-100 poeme haiku care să fie organizate în capitole (pe anotimpuri sau pe alte teme), ca un volum finit prezentat spre publicare.

5. Trimiterea volumelor pentru publicare poate fi făcută pînă la 1 noiembrie 2013 sau online (într-un fişier doc), pe adresa email soimana@yahoo.com sau prin poştă, (într-un manuscris dactilografiat), la adresa poştală: Corneliu Traian Atanasiu, str. Nera 2, bl. OD5, sc. 1, ap. 15, 061787 Bucureşti, sector 6.

6. Costul tehnoredactării pentru publicarea în BRK va fi de 150 lei pentru fişiere doc (sau docx) şi 250 pentru manuscrise dactilo, încasări care vor constitui fondul cu care se va finanţa tipărirea volumului cîştigător. Depunerile pot fi făcute pe numele Corneliu Traian Atanasiu în contul RO90RNCB0295068840000001 deschis la BCR (sau prin poştă la adresa menţionată mai sus).

7. Juriul care va aprecia volumele înscrise în concurs şi va desemna cîştigătorul va fi format din Șerban Codrin, Dan Doman și Corneliu Traian Atanasiu.

8. Rezultatul concursului va fi anunţat pe 24 decembrie 2013.

9. Volumul cîştigător va fi tipărit gratuit în primele luni ale lui 2014. Cîştigătorul va primi gratuit 100 de exemplare (iar dacă va dori mai multe va trebui să contribuie la suplimentarea tirajului).

Pentru orice nelămuriri, puteţi folosi adresa soimana@yahoo.com

Bibliografie:Niciun comentariu: