„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

sâmbătă, 1 octombrie 2011

INVITAŢIE DE PARTICIPARE OCTOMBRIE 2011
Dragi iubitori de haiku,


Astăzi vă invităm să participaţi la al 55-lea concurs RK, concursul lunii OCTOMBRIE 2011. Concursul este organizat de ROMANIAN KUKAI, site unde găsiţi şi Regulamentul în detaliu, precum şi multe alte informaţii despre poezia niponă.


Dacă participaţi pentru prima oară, este bine să citiţi în prealabil regulamentul concursului.

Luna aceasta, trebuie să trimiteţi un poem în care să includeţi


cuvîntul GUTUIE în oricare din formele sale gramaticale.


Cuvîntul fiind kigo de TOAMNĂ, poemul vostru trebuie să se încadreze în atmosfera acestui anotimp.

Fiecare participant va trimite un singur haiku, respectînd în compunerea lui tematica anunţată, numai pe adresa concursului – soimana@yahoo.com.


Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteţi poeme care au fost afişate sau publicate sub numele vostru anterior, oriunde în altă parte. Şi nici să nu-l postaţi în altă parte pînă la sfîrşitul etapei de concurs.

Lista tuturor poemelor va fi trimisă pentru votare tuturor partcipanţilor.

Termenele concursului sînt:· primirea poemelor pînă la 14 OCTOMBRIE ora 24 (a României),


· votarea pînă la 21 OCTOMBRIE aceeaşi oră,


· anunţarea rezultatelor pînă la 27 OCTOMBRIE.

Singura adresă la care trebuie să trimiteţi corespondenţa pentru concurs este:soimana@yahoo.comTot ce trimiteţi la alte adrese nu e luat în consideraţie pentru concurs.

Pentru ca textul dv. să nu fie alterat datorită modului diferit de a vedea diacriticele la destinaţie, e bine să-l trimiteţi în ataşament, aşa cum trimitem şi noi această invitaţie. Poemele odată trimise nu mai pot fi corectate.

Nu uitaţi să semnaţi sub poem şi ulterior sub vot cu acelaşi nume pe care îl doriţi afişat (care poate fi altul decît cel afişat de email). Numele votantului trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu vă puteţi vota propriul poem.

Vă rugăm să încercaţi să vă ortografiaţi poemele în acord cu obişnuinţa deja încetăţenită de a evita pe cît se poate alte semne de punctuaţie decît linioara de despărţire care marchează kireji-ul, precum şi majusculele (în afară de începutul poemului şi de substantivele proprii cuprinse în el).

Poemele fără semnătură sub ele (şi nu în adresa email sau oriunde în altă parte) vă vor fi înapoiate pentru a le corecta.

Aşteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.

2 comentarii:

sandrina spunea...

Sunt foarte incantata de existenta acestui blog! E minunat! Sunt, insa, curioasa de ce a fost intrerupta provocarea "un haiku pe zi"? Era o idee foarte buna! Mult succes si inspiratie!!!

Corneliu Traian Atanasiu spunea...

Pentru că cel care o susţinea n-a mai avut timp şi pentru ea.

Acolo însă s-au adunat destule haiku-uri bune care pot învăţa pe cei care doresc cam care ar fi structura unui asemenea poem.

O parte din ele pot sînt adunate împreună la cele două linkuri de mai jos:

http://tinyurl.com/yl9fcye

http://tinyurl.com/yke9a8b