„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

vineri, 29 iulie 2011

AL DOILEA NUMĂR OMAGIAL AL REVISTEI RO KU ESTE DEDICAT LUI DUMITRU RADU LA ÎMPLINIREA VÎRSTEI DE 75 DE ANIPe 30 iulie, Dumitru Radu împlineşte 75 de ani. Este cel mai bun prilej pentru a-i dedica cel de al doilea număr omagial al revistei RO KU, care cuprinde cea mai mare parte a volumelor sale de haiku şi poeme într-un vers şi urările noastre de sănătate, viaţă lungă şi la fel de rodnică. O puteţi accesa aici:

http://en.calameo.com/read/0000022464c01484e15ce

Cei care vor să-l felicite cu această ocazie o pot face pe adresa: Calea Mărăşeşti, bloc 90, ap. 5, cod 600115, Bacău sau la telefon: 0234.542.671 (adresă email nu are... încă).

*


În dorinţa, anunţată în primul număr omagial al revistei, de a pune la dispoziţia cititorilor poemele unor autori de mare valoare la care nu pot avea acces continuăm să oferim în acest număr cea mai mare parte a volumelor de haiku şi poeme într-un vers ale lui Dumitru Radu, autor din vechea generaţie. Toate volumele pe care le veţi putea citi mai jos se rezumă doar la textele autorului în limba română. Am eliminat traducerile în limba engleză şi germană care însoţeau textele în limba română şi prefeţele volumelor. De asemenea, n-am putut reproduce ilustraţiile volumelor.

Iată care sînt acestea: Prispa cu greieri (haiku), 2001, Escadrila de fluturi (haiku), 2003, Cât mai sunt greieri (haiku), 2005, Ispita cărării (haiku), 2006, Pacea amiezii (haiku), 2009, Vama clepsidrei (poeme într-un vers), 2003, Târziu de septembrie (poeme într-un vers), 2005, Toaca de seară (poeme într-un vers), 2004.

Lipseşte doar Vară prin sălcii (haiku), 2004, pe care, cînd îl vom găsi, îl vom adăuga celorlalate.

La cele de mai sus am adăugat: o scurtă notiţă biografică, o prezentare elocventă a activităţii literare a autorului făcută de Constantin Ciopraga, Fragmentarism şi armonie şi cîteva comentarii ale unor poeme aparţinînd lui Corneliu Traian Atanasiu: Tehnica poemelor lui Dumitru Radu şi Faţa unui destin,

Revista vrea să fie şi un omagiu adus autorului care împlineşte pe 30 iulie 2011 vîrsta redutabilă de 75 de ani, ocazie cu care îi urăm mulţi ani la fel de fructuoşi ca cei de pînă acum.

Un comentariu:

Anonim spunea...

La multi ani domnului Dumitru Radu!