„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

sâmbătă, 26 februarie 2011

CALENDAR FOTOHAIKU 2012

Avem deja următorul proiect. Este vorba despre un CALENDAR FOTOHAIKU 2012
Vă propun să scoatem împreună, pentru anul 2012, un calendar cu haiku-uri şi imagini. Dacă ne va reuşi o colecţie de poeme foarte bune, precum şi găsirea unor fotografii de înaltă calitate, s-ar putea să convingem o editură mai importantă să scoată acest calendar într-un tiraj mai mare ca să-l putem distribui spre vânzare.

Important ar fi ca până la sfârşitul lui august să avem toate haiku-urile şi fotografiile selectate, urmând ca în septembrie să pot propune „mapa” câtorva edituri. Calendarul ar trebui să intre la tipar în octombrie ca să poată ajunge la un (potenţial) public la începutul lunii decembrie.

Iată cum am gândit, deci, proiectul: avem 6 luni la dispoziţie, pentru a selecta haiku-urile şi, apoi, pentru a găsi pozele corespunzătoare. Vă propun să trimiteţi în fiecare lună a acestui an, începând cu martie, haiku-uri pentru câte două luni din anul următor. Adică: între 1 – 30 martie a.c. aştept haiku-uri corespunzătoare lunilor ianuarie şi februarie din calendarul proiectat. Kigo-ul va fi deci de iarnă. În aprilie a.c. voi primi haiku-uri corespunzătoare lunilor martie şi aprilie din viitorul calendar (kigo de primăvară, deci), şi tot aşa mai departe până în august anul acesta, când se vor trimite haiku-uri pentru lunile noiembrie şi decembrie.
Vorbim aici de haiku-uri de tip „clasic”, cu kigo şi tematică sezonieră, legată de natură.
Se primesc maximum trei haiku-uri pentru fiecare lună (deci în total 6 pentru 2 luni) de la fiecare autor. Cele 12 haiku-uri alese în final, pentru cele 12 pagini ale calendarului 2012, vor fi anunţate în septembrie, după ce s-a făcut întreaga selecţie.
În calendar va apărea pe fiecare pagină haiku-ul respectiv, numele autorului precum şi o fotografie aleasă special pentru acest haiku.

Oricine doreşte să trimită haiku-uri, este binevenit. Haiku-urile pot fi noi sau vechi, compuse cu alte ocazii. Fiecare autor poate să aleagă singur poemele pe care le consideră cele mai reuşite/potrivite pentru scopul de mai sus.
Pentru lunile ianuarie + februarie 2012 aşteptăm propunerile voastre până pe 31 martie 2011, pe adresa: psioana@gmail.com

Tot pe această adresă, sau pe grup, aştept eventuale întrebări, comentarii şi încurajări…J

Ioana
Haiku-Io.blogspot.com

3 comentarii:

STOPS spunea...

O initiativa de apreciat cu *****
2 sugestii
Propun ca stabilirea fotografiilor sa fie facuta prin votul participantilor co-autori
PENTRU ACURATETE poemele sa fie expediate in ATASAMENT, cum FOARTE BINE procedează RoKu din 2011
Cu stimă,
GH.POSTELNICU-STOPS

Maria Tirenescu spunea...

Fotografia ar trebui să fie în legătură cu haiku-ul selectat. Deci, nu e cazul să se voteze. Dacă există un colectiv care se ocupă de calendar, cred că putem avea încredere în judecata peroanelor care se pricep.

Maria

Maria Tirenescu spunea...

Iertare! persoane, nu cum am scris in graba.