„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

joi, 29 aprilie 2010

HAIKU CLUB (I)

HAIKU CLUB este deocamdată doar un concurs cu invitaţi. S-ar putea ca el să se dezvolte şi, după modelul ROMANIAN KUKAI, să devină cu timpul mai mult de atît.


Invitaţiile pot avea o notă de subiectivism pentru că sînt făcute doar de mine, dar prefer să rămînă concursul meu, deşi mă voi consulta (democratic) şi cu membrii acestui club (luînd însă singur deciziile). Există însă cîteva criterii pe care le voi urmări în selecţia şi menţinerea celor invitaţi. Acestea sînt:


· participarea constantă (fidelă) cu rezultate bune în concursul ROMANIAN KUKAI pe care-l consider şi care va rămîne baza de selecţie pentru HAIKU CLUB

· manifestarea spiritului competitiv şi a fair-playului, adică a dorinţei de a se întrece cu ceilalţi fără orgoliu şi ranchiună şi fără încercări de fraudă

· angajamentul (pus în practică) de a participa şi în continuare la concursul ROMANIAN KUKAI pentru a-l susţine şi a reprezenta pentru cei de acolo un stimulent permanent.



Pentru a discuta asupra felului în care se desfăşoară concursul şi asupra modului de a-l face mai eficient am înfiinţat grupul de discuţii HAIKU CLUB, unde vom dezbate toate problemele curente sau de perspectivă pe măsură ce ele ni se vor impune. Pot participa la discuţii doar membrii clubului (toţi au fost invitaţi să devină membrii ai grupului de discuţii, dar deocamdată nu toţi au dat curs invitaţiei). Mesajele pot fi citite însă de oricine acesează linkul de mai sus.


Situaţia în acest moment este următoarea: am invitat să participe la concurs 23 de persoane, au răspuns afirmativ 17, din care la etapa din aprilie au participat doar 15. Din cei doi absenţi, unul a votat (în afară de concurs).


Rezultatele concursului din aprilie (tema este liberă) sînt:


Locul I (12 puncte)


13.

capătul străzii –

liliacul îmbracă

zidul părăginit


Livia Ciupav


15.

potop de floare -

doar buha cu povara

lunii-n spinare


Doina Bogdan Wurm



Locul II (10 puncte)


5.

Liliacul alb

a invadat grădina –

mama nicăieri


Letiţia Iubu


14.

satul cu bătrâni -

până şi păpădiile

prăfuite


Valeria Tamaş



Locul III (8 puncte)


1.

Zumzet în cireşi –

la slujbă călugării

uitând de ison


Gabriel Iordan-Dorobanţu


4.

Tokio-n mirare -

peste cireşii-n floare

strat de zăpadă


Vali Iancu


9.

Copacii uscati -

in cuiburile goale

uneori stele


Ildiko Juverdeanu



Niciun comentariu: