„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

miercuri, 16 decembrie 2009

RETROSPECTIVA 2009 - PARTICIPĂRI LA CONCURS

Chiar dacă anul nu s-a încheiat, trimiterile la ultimul concurs au fost făcute şi se poate arunca o privire asupra participării la concursul lunar pe primii trei ani. În graficul de mai jos sînt evidenţiate comparativ participările anuale (dreapta) şi cele cumulate (stînga). Se evidenţiază creşterea continuă a numărului de participări.


(cu clic pe imagini le puteţi vizualiza în mărime maximă)



În graficul următor, care notează comparativ participările lunare din cei trei ani, este şi mai evidentă creşterea constantă a participărilor lunare în cei trei ani succesivi. Fiecare an lasă în urmă nivelul celui precedent.


Intrînd însă în detalii, în fiecare an există un număr de pierderi, cei care au participat doar o dată sau de cîteva ori şi au renunţat apoi. Numărul celor noi, veniţi în fiecare an, este în scădere, dar participanţii activi din 2008 şi 2009 sînt aproape la fel, peste 90. În total au participat de-a lungul celor trei ani 145 de concurenţi.



Remarcabil este faptul că există un număr apreciabil de participanţi la toate concursurile din an şi că aceşti fideli sînt constanţi şi peste ani. Deşi au rămas doar 3 participanţi la toate cele 33 de concursuri, există încă 4 care au participat la toate concursurile din 2008 şi 2009 şi, de asemenea, încă 8 participanţi la toate concursurile de anul acesta. În total 15 care n-au lipsit la niciunul din concursurile din 2009.



Iată şi lista celor care au participat la toate concursurile:




cu galben – în toţi cei trei ani

cu verde – în ultimii doi ani

cu albastru – doar în acest an



Niciun comentariu: