„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

duminică, 16 august 2009

Mergi mai departe!







Am primit nu demult de la Octavian Mareş o broşurică artizanală, multiplicată, bănuiesc, la şapirograf (un strămoş al xeroxului). Titlul ei este UN AN DE CONCURS, iulie 2008 – iunie 2009 (o puteţi citi pe calaméo), iar paginile adună lună de lună poemele pe care autorul le-a scris pentru concursul lunar desfăşurat pe site-ul nostru.


Pe fiecare pagină, cu un design care aparţine autorului, sînt menţionate meticulos luna şi tema concursului, poemul trimis, locul obţinut şi variantele studiate (termenul îi aparţine, e vorba de poeme pe aceeaşi temă compuse cu ocazia acelui concurs).


Cu mult umor, participantul, concluzionează: BILANŢ: CATASTROFAL! Atitudinea detaşată poate fi dedusă din motto-ul aflat pe pagina a doua:


Cîştigi, pierzi!

Mergi mai departe!


dar şi din faptul că nu a abandonat concursul în lunile următoare. Este o minunată ilustrare a faptului că acest concurs rămîne un bun exerciţiu pentru cei care doresc să meargă mai departe.


Cine este Octavian Mareş? Un debutant întîrziat, născut pe 19 noiembrie 1934, publică primul volum de poezie, Statuie în amurg, în 2004. Dar de atunci publică în mod constant, dovadă sînt şi cele patru volume de haiku: Dinspre soare răsare, Flori de cireş, În amurgire şi Ceasornic în turn, precum şi unul de distihuri, Urzind în două iţe. Căci face parte dintre cei care au deprins haiku-ul îndrumaţi de Dumitru Radu la Bacău.


Meritul lui Octavian Mareş este cu atît mai mare cu cît nu are computerul său şi a apelat mereu pentru concurs la cunoscuţi.



Niciun comentariu: