„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

joi, 16 aprilie 2009

INVITAŢIE DE PARTICIPARE LA AL ŞASELEA CONCURS DE SENRYU

Din acest an, concursurile se vor desfăşura tot la trei luni, începînd la 15 ianuarie, 15 aprilie, 15 iulie, 15 septembrie.


Am introdus în regulament următoarea prevedere:


1. d. Toţi cei care participă la concurs îşi dau acordul implicit ca poemele cu care participă să poată fi prezente în volumele editate de ROMANIAN KUKAI sau pe site-urile din constelaţia RK.Dragi iubitori de senryu,


Astăzi vă invităm să participaţi la AL ŞASELEA CONCURS DE SENRYU online în limba română. Concursul este organizat de ROMANIAN KUKAI, site unde găsiţi şi Regulamentul în detaliu, precum şi multe alte informaţii despre poezia niponă. Este bine să citiţi în prealabil, cu atenţie, regulamentul concursului pe care îl găsiţi în ataşament.


Fiecare participant poate trimite cîte două poeme senryu numai pe adresa concursului kukaisenryu@yahoo.com. Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteţi poeme care au fost afişate sau publicate anterior sub numele vostru, oriunde în altă parte. Noi le vom trimite pentru a fi apreciate de dv. identificate doar prin numărul pe care îl vor avea în lista tuturor celor primite.


Tema concursurlui este PĂCĂLEALĂ. Fără să fie nevoie să folosiţi cuvîntul de mai sus, măcar unul dintre poemele voastre trebuie să vorbească despre o păcăleală.


Termenele concursului sînt:


· pînă la 30 aprilie ora 24 (a României, valabilă pentru toate termenele) primirea poemelor,

· pînă pe 1 mai trimiterea invitaţiei la vot,

· pînă pe 7 mai votarea,

· pînă pe 14 mai anunţarea rezultatelor.


Singura adresă la care trebuie să trimiteţi corespondenţa pentru concurs este:

kukaisenryu@yahoo.com

Tot ce trimiteţi la alte adrese nu e luat în consideraţie pentru concurs.


Pentru ca textul dv. să nu fie alterat datorită modului diferit de a vedea diacriticele la destinaţie, e bine să-l trimiteţi în ataşament, aşa cum trimitem şi noi această invitaţie. Poemele odată trimise nu mai pot fi corectate nici înlocuite cu altele.


Nu uitaţi să semnaţi sub poeme şi vot cu numele pe care îl doriţi afişat (care poate fi altul decît cel afişat de email). Numele votantului trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu vă puteţi vota propriul poem.


Aşteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.

Corneliu Traian Atanasiu

Magdalena Dale

Maria Tirenescu


*


Cei care sînt la începuturi şi doresc o informaţie minimă despre senryu, pot găsi ceea ce îşi doresc la acest link unde se află toate textele de pe ROMANIAN KUKAI referitoare la subiect:
2 comentarii:

Anonim spunea...

Regula "măcar unul dintre poemele voastre trebuie să vorbească despre o păcăleală" e inaplicabila la vot. Asta presupune sa grupezi poemele cate doua, ori pana acum au fost considerate independente.

Dan Norea

Corneliu Traian Atanasiu spunea...

O să fac această completare în invitaţie:

La primire, primul poem admis trebuie să rescpecte tema, al doilea poate fi pe orice temă. Cine nu trimite unul în temă, i se primeşte doar primul (în ordinea trimiterii).

Listarea şi aprecierea prin vot nu va ţine cont de temă, ci de valoarea poemului.

E un fel de introducere treptată a temei ca să vedem dacă merge sau ba.