„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

joi, 23 aprilie 2009

GHICI CARE SÎNT CELE MAI BUNE POEME


Începînd din această lună îşi intră în drepturi şi concursul GHICI CARE SÎNT CELE MAI BUNE POEME şi la acest link veţi găsi adăugate rezultatele lună de lună. Este posibil ca linkul să nu mai funcţioneze după schimbarea fişierului cu o versiune nouă. În acest caz folosiţi linkul folderului în care se găseşte - TABELE, GRAFICE CONCURS din BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI care rămîne neschimbat. Iată rezultatele lunii aprilie calculate după rezultatele stabilite de juriu şi în modul propus şi probat anterior:





(cu clic pe imagine o măriţi în forma originală)

3 comentarii:

Maria Tirenescu spunea...

Am văzut rezultatele. Nu e nicio problemă dacă nu am ghicit câştigătorii, dar nu înţeleg de ce sunt formulate reguli care nu se respectă. E vechea mea problemă.

Aştept articolul din care pot să aflu cum au fost punctate poemele. Eu chiar vreau să învăţ ceva de aici.

Cu prietenie, Maria

Sorin Toma BOC spunea...

Bun, am vazut si cum arata o etapa jurizata. Sincer, ma asteptam ca din juriu sa faca parte alte persoane si oricum sa fie mai multe. In aceste conditii consider ca autojurizarea este mult mai indicata.

Acum legat de concursul de ghici: nu e corect facut. Sa zicem ca sunt 6 puncte la dispozitie. Cineva voteaza 6 (sase) poeme si altcineva voteaza doar 3 (cat este normal in opinia mea). Sansele ca primul sa nimereasca mai multe poeme din top sunt cu mult mai mari decat ale celui de-al doilea. Ar trebui deci sa existe un coeficient de compensare egal cu numarul de puncte investit in acel poem (daca amandoi au ghicit cate un poem de top3, primul trebuie sa primeasca 1 (numarul de poeme ghicite) * 3 (numarul de puncte aferente podiumului) * 1 (numarul de puncte investite) = 3 puncte, pe cand cel de-al doilea va primi 1 * 3 * 3 = 9 puncte (asta in conditiile in care poemul de top3 a fost apreciat cu 3 puncte).

Sorin Toma BOC spunea...

Scuze,

Am facut un calcul si reiese ca exact cum ziceam ca trebuie sa fie calculat s-a calculat. Io, repede de gura :)

Inca o data, scuze