„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

vineri, 6 februarie 2009

Mai multe volume la dispoziţia voastrăPe 9 ianuarie, ca o avanpremieră a ANULUI COOPERĂRII, semnalam, în articolul Alte titluri pe calameo, prezenţa în pagina Mariei Tirenescu, a unor iniţiative care prezintă interes pentru toţi iubitorii de haiku. Acestea s-au concretizat deja în două volume antologice ale lui Şerban Codrin, cel care a acoperit prin creaţia sa cel mai larg evantai al genurilor poeziei nipone:


· Grădina zen volum antologic de tanka pe care Maria l-a reluat şi corectat de mai multe ori


· Scoici fără perle volum care cuprinde gunsaku (poem în lanţ care leagă între ele tanka şi haiku) si secvenţe haiku, senryu şi tanka


Ambele volume sînt în format pdf, uşor de citit şi de descărcat pentru cei care doresc.


Ieri am primit forma finală, deosebit de elegantă, a listei cu participanţii şi poemele prezentate la concursul „O mie de cocori” organizat de Eduard Ţară la Iaşi cu prilejul Festivalului Origami Peace Tree. Am înlocuit vechea formă cu aceasta:


· Concursul internaţional de haiku O MIE DE COCORI


· Rezultatele concursului O MIE DE COCORI sînt pe calameo din noiembrie aunul trecut


Am reluat lucrul la antologia sezonală a lui Şerban Codrin, încercînd de data asta formatul pdf, mai avantajos pentru un text atît de voluminos. O ciornă există la:


· Stîlpi de felinar


Sînt multe dificultăţi la formatare şi corectare şi trebuie reluate traducerile în engleză, dar sper ca prin martie totul să fie gata.


Toate acestea sînt făcute voluntar de mine şi Maria. Cred că nu e imposibil ca unii dintre voi, mai inimoşi, cu mai mult timp şi disponibilitate, să poată participa la unele din acţiunile şi intiţiativele noastre, mai ales cele legate deNiciun comentariu: