„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

joi, 15 ianuarie 2009

INVITAŢIE DE PARTICIPARE LA AL CINCILEA CONCURS DE SENRYU

Din acest an, concursurile se vor desfăşura tot la trei luni, începînd la 15 ianuarie, 15 aprilie, 15 iulie, 15 octombrie.


Am introdus în regulament următoarea prevedere:


1. d. Toţi cei care participă la concurs îşi dau acordul implicit ca poemele cu care participă să poată fi prezente în volumele editate de ROMANIAN KUKAI sau pe site-urile din constelaţia RK.


*


Dragi iubitori de senryu,


Astăzi vă invităm să participaţi la AL CINCILEA CONCURS DE SENRYU online în limba română. Concursul este organizat de ROMANIAN KUKAI, site unde găsiţi şi Regulamentul în detaliu, precum şi multe alte informaţii despre poezia niponă. Este bine să citiţi în prealabil, cu atenţie, regulamentul concursului pe care îl găsiţi în ataşament.


Am oscilat între a alege o temă şi a lăsa toată libertatea participanţilor. În cele din urmă, am hotărît să anunţăm doar o temă orientativă pentru cei ce se simt mai bine cînd sînt dirijaţi. De data asta, avînd în vedere că aţi exersat pe tema ANUL NOU la concursul acestei luni şi la multe poeme am simţit deriva spre umor, tema va rămîne aceeaişi. Dar ea nu este deci obligatorie nici pentru compunerea, nici pentru aprecierea poemelor şi rămîne facultativă.


Fiecare participant poate trimite cîte două poeme senryu numai pe adresa concursului kukaisenryu@yahoo.com. Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteţi poeme care au fost afişate sau publicate anterior sub numele vostru, oriunde în altă parte. Noi le vom trimite pentru a fi apreciate de dv. identificate doar prin numărul pe care îl vor avea în lista tuturor celor primite.


Termenele concursului sînt:


· pînă la 31 ianuarie ora 24 (a României, valabilă pentru toate termenele) primirea poemelor,

· pînă pe 1 februarie trimiterea invitaţiei la vot,

· pînă pe 7 februarie votarea,

· pînă pe 14 februarie anunţarea rezultatelor.


Singura adresă la care trebuie să trimiteţi corespondenţa pentru concurs este:

kukaisenryu@yahoo.com


Tot ce trimiteţi la alte adrese nu e luat în consideraţie pentru concurs.


Pentru ca textul dv. să nu fie alterat datorită modului diferit de a vedea diacriticele la destinaţie, e bine să-l trimiteţi în ataşament, aşa cum trimitem şi noi această invitaţie. Poemele odată trimise nu mai pot fi corectate nici înlocuite cu altele.


Nu uitaţi să semnaţi sub poeme şi vot cu numele pe care îl doriţi afişat (care poate fi altul decît cel afişat de email). Numele votantului trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu vă puteţi vota propriul poem.


Aşteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.

Corneliu Traian Atanasiu

Magdalena Dale

Maria Tirenescu


*


Cei care sînt la începuturi şi doresc o informaţie minimă despre senryu, pot găsi ceea ce îşi doresc la acest link unde se află toate textele de pe ROMANIAN KUKAI referitoare la subiect:


http://romaniankukai.blogspot.com/search/label/senryu


*

Multă atenţie la adresa concursului care este alta decît

cea a concursului de haiku

cu care v-aţi obişnuit

şi la numărul poemelor ce pot fi trimise

care s-a redus la numai două.Niciun comentariu: