„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

INVITAŢIE DE PARTICIPARE NOIEMBRIE 2008


Dragi iubitori de haiku,


Astăzi vă invităm să participaţi la concursul kukai al lunii NOIEMBRIE. Concursul este organizat de ROMANIAN KUKAI, site unde găsiţi şi Regulamentul în detaliu, precum şi multe alte informaţii despre poezia niponă. Dacă participaţi pentru prima oară, este bine să citiţi în prealabil regulamentul concursului.


Luna aceasta, trebuie să trimiteţi un poem a cărui temă să fie LUMINA DIN GEAM. Cuvintele respective nu este obligatoriu să figureze în poem, este suficient ca poemul să reflecte prin compoziţia lui această temă. Aşa cum nu e obligatoriu nici ca poemul să aibă un cuvînt kigo.


Fiecare participant va trimite un singur haiku, respectînd în compunerea lui tematica anunţată, numai pe adresa concursului


soimana@yahoo.com.


Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteţi poeme care au fost afişate sau publicate sub numele vostru anterior, oriunde în altă parte. Noi le vom trimite pentru a fi apreciate de dv. identificate doar prin numărul pe care îl vor avea în lista tuturor celor primite.


Termenele concursului sînt:

· primirea poemelor pînă la 14 noiembrie ora 24 (a României),

· votarea pînă la 21 noiembrie aceeaşi oră,

· anunţarea rezultatelor pînă la 27 noiembrie.


Singura adresă la care trebuie să trimiteţi corespondenţa pentru concurs este:


soimana@yahoo.com


Tot ce trimiteţi la alte adrese nu e luat în consideraţie pentru concurs.


Pentru ca textul dv. să nu fie alterat datorită modului diferit de a vedea diacriticele la destinaţie, e bine să-l trimiteţi în ataşament, aşa cum trimitem şi noi această invitaţie. Poemele odată trimise nu mai pot fi corectate.


Nu uitaţi să semnaţi sub poem şi vot cu numele pe care îl doriţi afişat (care poate fi altul decît cel afişat de email). Numele votantului trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu vă puteţi vota propriul poem.


Vă reamintim că regulamentul nostru spune la capitolul Obligaţiile participanţilor:


b. Participanţii au dreptul, nu şi obligaţia, să voteze. În cazul în care însă vor repeta absenţa de la vot, vor fi atenţionaţi şi, eventual, nu vor mai putea participa la concursurile viitoare. Înţelegem prin cele de mai sus că acordăm circumstanţe atenuante celor care nu votează în mod accidental, dar nu încurajăm absenteismul.


Aşteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.


Corneliu Traian Atanasiu

Magdalena Dale

Maria Tirenescu*


Informaţie despre concurs şi haiku găsiţi pe site-ul

ROMANIAN KUKAI

precum şi pe alte site-uri din constelaţia sa

ROMANIAN HAIKU

LA PORTIŢĂ

OGLINDIRI

ENGLISH VERSION

Niciun comentariu: