„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

joi, 1 mai 2008

INVITAŢIE DE PARTICIPARE MAI 2008

Dragi iubitori de haiku,


Astăzi vă invităm să participaţi la concursul kukai al lunii MAI. Concursul este organizat de ROMANIAN KUKAI, site unde găsiţi şi Regulamentul în detaliu, precum şi multe alte informaţii despre poezia niponă. Dacă participaţi prima oară, este bine să citiţi în prealabil regulamentul concursului.

Luna aceasta, trebuie să trimiteţi un poem care să se încadreze în tema teiului. Cuvîntul respectiv nu trebuie să fie prezent în mod obligatoriu în poem, dar tematic poemul trebuie să sugereze atmosfera legată de tei – floare sau mireasmă, arbore sau frunză, umbră sau doar ceai, etc.

Fiecare participant va trimite un singur haiku, respectînd în compunerea lui tematica anunţată, numai pe adresa concursului soimana@yahoo.com. Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteţi poeme care au fost afişate sau publicate sub numele vostru anterior, oriunde în altă parte. Noi le vom trimite pentru a fi apreciate de dv. identificate doar prin numărul pe care îl vor avea în lista tuturor celor primite.

Termenele concursului sînt:

· primirea poemelor pînă la 14 mai ora 24 (a României),

· votarea pînă la 21 mai aceeaşi oră,

· anunţarea rezultatelor pînă la 27 mai.

Singura adresă la care trebuie să trimiteţi corespondenţa pentru concurs este:

soimana@yahoo.com

Tot ce trimiteţi la alte adrese nu e luat în consideraţie pentru concurs.

Pentru ca textul dv. să nu fie alterat datorită modului diferit de a vedea diacriticele la destinaţie, e bine să-l trimiteţi în ataşament, aşa cum trimitem şi noi această invitaţie. Poemele odată trimise nu mai pot fi corectate.

Nu uitaţi să semnaţi sub poem şi vot cu numele pe care îl doriţi afişat (care poate fi altul decît cel afişat de email). Numele votantului trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu vă puteţi vota propriul poem.

Vă reamintim că regulamentul nostru spune la capitolul Obligaţiile participanţilor:

b. Participanţii au dreptul, nu şi obligaţia, să voteze. În cazul în care însă vor repeta absenţa de la vot, vor fi atenţionaţi şi, eventual, nu vor mai putea participa la concursurile viitoare. Înţelegem prin cele de mai sus că acordăm circumstanţe atenuante celor care nu votează în mod accidental, dar nu încurajăm absenteismul.

Aşteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.

Corneliu Traian Atanasiu
Magdalena Dale
Maria Tirenescu

*

Informaţie despre concurs şi haiku găsiţi pe site-ul

ROMANIAN KUKAI

precum şi pe alte site-uri din constelaţia sa

ROMANIAN HAIKU

LA PORTIŢĂ

OGLINDIRI

ENGLISH VERSION

*

Şi nu uitaţi, comunitatea noastră va fi cu atît mai sudată cu cît vă veţi aduce contribuţia şi dincolo de simpla participare în concurs.

Aşteptăm cooperarea voastră la toate iniţiativele care deja au demarat pe site, dar şi orice sugestie şi îndrăzneală
care să vă aparţină.

Scrieţi-ne şi trimiteţi materiale care pot fi publicate.

Un comentariu:

Gavriil STIHARUL spunea...

Oferta lunii -
singurul parfum gratis:
teii în floare.