„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

vineri, 9 mai 2008

CONCURS DE COMENTARII (II)


CONCURS DE COMENTARII

Poate că lucrurile încă nu s-au copt de ajuns. Iniţiativa de a realiza şi un concurs lunar de comentarii rămîne un proiect amînat. În schimb, concursul pilot început pe forum trebuie continuat tocmai pentru a-l pregăti pe primul.

Cîteva cuvinte despre necesitatea de a pregăti şi buni comentatori ai poeziei de sorginte niponă găsiţi pe forum. Unde, de asemenea, există un articol al Manuelei Miga referitor la comentariul unui haiku. Tot pe forum, există un dicţionar al poeziei nipone în care găsiţi prezentarea celor mai importante valori estetice ale acesteia. Pe ROMANIAN KUKAI, sub eticheta comentarii la poeme, găsiţi 58 de articole, de toate felurile – comentarii ale poemelor din concursul nostru, eseuri ale altor autori cu comentarii la poeme, comentarii la poeme individuale. Pe grupul ROMANIAN HAIKU, la Files, găsiţi cîteva fişiere despre comentarii, care pot fi descărcate.

În cele trei concursuri de pe forum prezenţa a fost modestă, dar există măcar, pentru cei care doresc să le consulte, cîteva modele de comentarii participante în concurs care îi pot ghida şi, de ce nu, încuraja să-şi ia inima-n dinţi şi să încerce şi ei:

http://tinyurl.com/5xkwwf

http://tinyurl.com/48pbwo

http://tinyurl.com/4779ve

Flavia nu se lasă şi a lansat şi cel de al patrulea concurs:

comentariile se trimit prin pm (mesageria privata) catre contul zvonila

data limita: 15 mai

afisarea comentariilor: 16 mai

votarea: 16 - 20 mai;

se va vota prin mesaj direct pe forum, in topicul dedicat concursului. poate vota oricine are cont pe forum, indiferent daca a participat sau nu la concurs. sistemul de punctare se va stabili in functie de numarul de participanti la concurs si va fi afisat tot in 16 mai

Haiku-ul propus:

Casa de vanzare -
zarzarul înfloreste
ca niciodată

Succes si inspiratie

Vă aşteptăm şi pe voi. Curaj.

Niciun comentariu: