„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 24 iulie 2007

REVISTE ROMÂNEŞTI - ALBATROS

Revista Albatros apare la Constanţa din anul 1992 şi a fost înfiinţată de Ion Codrescu, cel care a înfiinţat şi Societatea de Haiku din Constanţa. Se pare că la origine au existat animozităţi serioase între Florin Vasiliu şi Ion Codrescu, iniţial membru şi vicepreşedinte al Societăţii de Haiku din Bucureşti. În capitolele din Poemul haiku în România dedicate revistei şi societăţii, Florin Vasiliu face o expunere vădit partizană şi plină de resentimente a celor întîmplate.

Ulterior, Ion Codrescu a scos o altă revistă, Hermitage, scrisă numai în limba engleză şi axată în special pe haiga, şi s-a retras de la conducerea revistei Albatros. Aceasta din urmă apare constant, de două ori pe an, în format carte, în limba română şi engleză, şi în condiţii grafice de calitate. Actualmente, colectivul de redacţie al revistei este format din: Laura Văceanu, Radu Patrichi, Alexandra Flora Munteanu, Sonia Cristina Coman şi Iuliana Rusu.

Revista publică poeme din toate speciile liricii japoneze de autori români şi străini, articole şi eseuri critice despre poezia niponă, portrete de autori şi persoane implicate în organizarea activităţii societăţilor de haiku şi întîlnirilor autorilor din România şi din lume.

Revista poate fi obţinută prin abonament. Relaţii la adresele email:

laura.vaceanu@yahoo.com
radu_patrichi@yahoo.com
mnt_flora_alexandra@yahoo.com
comansonia@hotmail.com

*

Comentariile celor ce ştiu mai multe şi doresc să completeze cele spuse sînt binevenite pentru a îmbunătăţi prezentarea.

Niciun comentariu: