„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară

locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

joi, 31 mai 2007

INVITAŢIE LA VOT - IUNIE 2007

Dragi iubitori de haiku,


Astăzi vă invităm să participaţi la concursul kukai al lunii iunie. Concursul este organizat de ROMANIAN KUKAI, site unde găsiţi şi Regulamentul în detaliu, precum şi multe alte informaţii despre poezia niponă. Dacă participaţi prima oară, este bine să citiţi în prealabil regulamentul concursului.

Luna aceasta, tema concursului va fi un cuvînt kigo: cireaşă. Va trebui să trimiteţi poeme în care să existe cuvîntul cireaşă în oricare din formele sale gramaticale. De asemenea, atmosfera poemului trebuie să se încadreze anotimpului cînd rodesc cireşii, lunii cireşar.

Din această lună aplicăm regula de la care am făcut excepţie în primele două luni: fiecare participant va trimite un singur haiku, respectînd în compunerea lui tematica anunţată, numai pe adresa concursului. Dacă se vor trimite din greşeală două poeme, îl vom lua în consideraţie doar pe primul.

Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteţi poeme care au fost afişate sau publicate sub numele vostru anterior, oriunde în altă parte. Noi le vom trimite pentru a fi apreciate de dv. identificate doar prin numărul pe care îl vor avea în lista tuturor celor primite.

Termenele concursului sînt:

• primirea poemelor pînă la 14 iunie ora 24 (a României),
• votarea pînă la 21 iunie aceeaşi oră,
• anunţarea rezultatelor pînă la 27 iunie.

Singura adresă la care trebuie să trimiteţi corespondenţa pentru concurs este:

soimana@yahoo.com

Tot ce trimiteţi la alte adrese nu e luat în consideraţie pentru concurs.

Pentru ca textul dv. să nu fie alterat datorită modului diferit de a vedea diacriticele la destinaţie, e bine să-l trimiteţi în ataşament, aşa cum trimitem şi noi această invitaţie. Poemele odată trimise nu mai pot fi corectate prin alt mail.

Nu uitaţi să semnaţi sub poem şi vot cu numele pe care îl doriţi afişat (care poate fi altul decît cel afişat de email). Numele votantului trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu vă puteţi vota propriul poem. În lista rezultatelor veţi apărea cu numele cu care semnaţi.

Aşteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.

Corneliu Traian Atanasiu
Magdalena Dale
Maria Tirenescu
Cristina Rusu

*

o vară de neuitat este locul unde vă puteţi posta creaţiile care se încadrează temelor estivale. Este suficient să trimiteţi administratorului blogului un mail în care vă exprimaţi dorinţa de a fi membri ai blogului şi veţi primi o invitaţie de a deveni contributor. Cererea poate fi trimisă la adresa: forevernelcor@gmail.com.

*

Cei care sînt la începuturi şi doresc o informaţie minimă despre haiku, pot găsi ceea ce îşi doresc în Biblioteca poeziei nipone.

Niciun comentariu: