„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

sâmbătă, 31 martie 2007

Invitaţie de participare aprilie 2007

Dragi iubitori de haiku,

Ne-ar face plăcere să luaţi parte la concursul pe care îl inaugurăm astăzi. Veţi găsi mai jos tema concursului nostru pe luna aprilie. Regulamentul detaliat şi multe alte informaţii găsiţi pe ROMANIAN KUKAI .

Tema concursului pe luna aprilie va fi, cum îi stă bine oricărui început, primăvăratecă. Poemele pe care le veţi trimite trebuie să includă cuvîntul liliac. Cuvîntul va fi considerat kigo, cuvînt sezonal, atmosfera poemelor fiind în ton cu primăvara.

În mod excepţional puteţi trimite cîte două haiku-uri în această primă etapă a concursului. Deoarece se votează poeme anonime, este indicat să nu trimiteţi poeme care au fost afişate sau publicate sub numele vostru anterior, oriunde în altă parte. Noi le vom trimite pentru a fi apreciate de dv. identificate doar prin numărul pe care îl vor avea în lista tuturor celor primite.

Termenele concursului sînt:
• primirea poemelor pînă la 14 aprilie ora 24 (a României),
• votarea pînă la 23 aprilie aceeaşi oră,
• anunţarea rezultatelor pînă la 27 aprilie.

Singura adresă de la care primiţi şi la care trimiteţi corespondenţa pentru concurs este:

soimana@yahoo.com

Tot ce trimiteţi la alte adrese nu e luat în consideraţie pentru concurs.

Nu uitaţi să semnaţi sub poem şi vot cu numele pe care îl doriţi afişat. Numele trebuie confruntat cu al participantului pentru că nu puteţi vota propriul poem.

Aşteptăm cu nerăbdare trimiterile voastre.

Corneliu Traian Atanasiu
Magdalena Dale
Maria Tirenescu
Cristina Rusu


*

Încerc să lămuresc o confuzie care s-a răspîndit fără voia mea. Invitaţia de participare nu înseamnă nici un fel de favor special făcut celor ce o primesc, este doar o chemare, un anunţ prin care află că pot lua parte la concursul din acea lună. Ea va fi trimisă lunar tuturor celor ce au participat la concursurile anterioare. Cei care sînt pe lista noastră o primesc astfel automat, aşa cum o pot găsi afişată şi pe ROMANIAN KUKAI, pe agonia şi pe Europeea. Pot lua parte la concurs deci şi cei ce nu primesc invitaţia prin mail. Participarea e deschisă oricui.

Dacă în spiritul olimpic se spune că important este să participi şi nu neapărat să cîştigi, pot spune că în spiritul kukai important este nu să primeşti invitaţia, ci să o onorezi participînd.

Invitaţia de participare la concurs nu este o invitaţie de a fi membru al site-ului ROMANIAN KUKAI. Acest site este unul personal, un blog, pe care eu îl folosesc pentru a organiza acest concurs, dar şi pentru a stimula activitatea celor ce iubesc haiku-ul prin alte acţiuni, în special traduceri din literatura de limbă engleză. Am considerat necesar să-mi fac o mică echipă şi, pentru că blogul îmi oferă această facilitate, am invitat 3 persoane să mi se alăture. Atît. Deocamdată. Ei sînt trecuţi în lista autori.

Ceilalţi amatori de haiku pot beneficia de site ca vizitatori, pentru informare şi pentru a lăsa, dacă doresc, comentarii în subsolul textelor existente. Ei nu sînt membri ai site-ului. Poate pe viitor vom lărgi echipa, vom face încă un site, dar asta nu e încă o chestiune de actualitate. Acum e bine să ştim pe cine contăm. Şi concursul va fi un prim test pentru asta.

Sper ca pe viitor, citind cu atenţie cele pe care deja le-am precizat pe ROMANIAN KUKAI, să putem evita aceste confuzii. Care de multe ori duc la aşteptări greşite şi frustrări inutile. Încercaţi să vă familiarizaţi cu site-ul pentru a beneficia de organizarea lui. Am introdus labels (etichete), adică am grupat subiectele pe categorii pentru a le putea găsi mai uşor pe cele care vă interesează. Majoritatea aveţi deja experienţa altor site-uri şi ştiţi să folosiţi linkurile, asta vă uşurează accesarea. Poate am să introduc şi un help.

Aştept însă şi părerile voastre şi sugestii pentru îmbunătăţire. Chiar şi ajutor.

Niciun comentariu: