„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

duminică, 25 februarie 2007

loc de întîlnire şi dezbatere

Aş vrea ca în acest spaţiu să discutăm ideea unui concurs periodic de haiku. Putem face aici (sau, cînd vom fi gata, pe un alt blog făcut special pentru asta) tot ce e necesar pentru a demara un concurs după modelul Shiki Monthly Kukai. Intenţia mea este să ofer locul pentru discuţii şi pentru încercările de a găsi modelul cel mai bun de desfăşurare.

Cred că e preferabil ca acest concurs, mai ales dacă dorim să voteze, ca la un kukai, doar cei ce participă
cu haiku-uri la concurs , să nu se desfăşoare pe un site literar unde pot vota toţi membrii site-ului, indiferent de faptul că participă sau nu în concurs, că se pricep cît de cît la poezia japoneză sau ba.

Voi partaja blogul cu cei care pot fi buni organizatori şi care au tragere de inimă pentru a face asta. Ei vor putea publica părerile lor. Dar şi orice vizitator se poate exprima, aşa cum permite blogul, în comentarii.

Sper să fi făcut primul pas.

6 comentarii:

Vesa Dan Constantin spunea...

Pot atasa si eu pe ROMANIAN KUKAI un blog in care sa postez doar micropoeme si in care sa primesc comentarii, sfaturi si indicati.

Corneliu Traian Atanasiu spunea...

Nu, nu poţi, dar poţi să-ţi faci propriul tău blog unde să postezi ce vrei. Dacă ai nevoie de sfaturi şi asistenţă, te pot ajuta.

Chiar îi îndemn pe cei ce doresc să-ţi facă bloguri specializate pe haiku/tanka la care le voi da linkuri de pe acest site.

Corneliu Traian Atanasiu spunea...

Acum văd că tu ai blogul tău şi oricine face clic pe numele tău este trimis la el. Rămîne să postezi pe el şi, în măsura în care se va afla de el şi vei fi citit, o să vină şi comentariile.

Maria Tirenescu spunea...

Sper că lista se va completa cu poeţi care scriu poezii de mici dimensiuni.
Cu prietenie, Maria

Mariana Tanase spunea...

al doilea ID poate pot accesa pe viitor.

Anonim spunea...

Legaturile cu celelalte site-uri nu sunt active. Cel putin de la mine.